Izradili smo novu web stranicu za udrugu Radost Ploče

radost

Prilikom redizajna web stranice cilj je bio napraviti preglednu web stranicu na kojoj će posjetitelji vrlo lako doći do željene informacije.

O udruzi:

Udruga Radost osnovana je 20.ožujka, 2000.godine kao udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama koje su zbližili isti problemi. Udruga je dobila podršku Grada Ploča, gradskih institucija i sugrađana te radi i djeluje u prostoru koji je u vlasništvu Centra za restrukturiranje i prodaju. Početak rada obilježen je istraživanjem potreba oblika zbrinjavanja djece s teškoćama u razvoju i osoba s OSIT koje su dokazale potrebu ostanka u obitelji i uključivanje u život zajednice. Udruga Radost Ploče je nevladina, nepolitička i neprofitna humanitarna organizacija osnovana na principima dobrovoljnosti i humanosti radi unapređivanja, rehabilitacije, poboljšanja kvalitete življenja i zaštite prava djece s teškoćama u razvoju i osoba s OSIT na području grada Ploča. Osnovan je Klub «Zvončić» u kojem se organiziraju radne aktivnosti koje potiču očuvanje stečenih radnih i socijalizacijskih vještina, te stjecanje i razvoj novih. Članovi kluba su djeca s teškoćama u razvoju, osobe s OSIT, njihovi roditelji, rođaci, prijatelji i volonteri.

Udruga je organizirala niz prodajnih izložbi, priredbi i sportskih natjecanja i tako senzibilizirala lokalnu zajednicu o postojanju, potrebama i mogućnostima osoba s OSIT. Organizirane su i javne tribine i predavanja koje su sugrađanima i roditeljima približile pojam mentalne retardacije što je doprinijelo lakšem suživotu s osobama s OSIT, ostvarivanju potpore i volonterizma od strane lokalne zajednice. Udruga je u zadnjih 15 godina postojanja provela preko 60 projekata financiranih od strane Europskog socijalnog fonda, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, lokalne/regionalne samouprave, Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, HZZ, stranih fundacija (AED, CNF, Institut Otvoreno društvo Hrvatska), koorporativnih organizacija ( Zg banka, INA, Hrvatske šume, Luka Ploče, OTP banka, Lidl Hrvatska, Tommy, Hrvatska pošta). Radu Udruge su uvelike doprinjeli njeni donatori, volonteri, sugrađani.

Provodeći aktivnosti uključivanja osoba s OSIT u život zajednice i senzibiliziranja javnosti o problematici, potrebama i mogućnostima tih osoba, udruga Radost je u ovih 13 godina postojanja postala ravnopravan partner institucijama lokalne zajednice koje se bave poboljšanjem kvalitete života osoba s OSIT. Također su korisnici (osobe s OSIT) programa udruge i kluba stekli nove socijalizacijske vještine, osjećaju se korisno i imaju pozitivniju sliku o sebi. Uključen je veliki broj suradnika i volontera što je doprinijelo promicanju vrijednosti volonterizma i humanosti u lokalnoj zajednici.

Pogledajte web stranicu: www.radost-ploce.hr

Ako vam se svidio članak podijelite ga na društevenim mrežama

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Prijavite se na newsletter

Prijavite se na besplatni newsletter. Šaljemo vam isključivo koristan sadržaj.

Možda će vas zanimati