Izradili smo novu web stranicu za udrugu Radost Ploče

Prilikom redizajna web stranice cilj je bio napraviti preglednu web stranicu na kojoj će posjetitelji vrlo lako doći do željene informacije.

O udruzi:

Udruga Radost osnovana je 20.ožujka, 2000.godine kao udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama koje su zbližili isti problemi. Udruga je dobila podršku Grada Ploča, gradskih institucija i sugrađana te radi i djeluje u prostoru koji je u vlasništvu Centra za restrukturiranje i prodaju. Početak rada obilježen je istraživanjem potreba oblika zbrinjavanja djece s teškoćama u razvoju i osoba s OSIT koje su dokazale potrebu ostanka u obitelji i uključivanje u život zajednice. Udruga Radost Ploče je nevladina, nepolitička i neprofitna humanitarna organizacija osnovana na principima dobrovoljnosti i humanosti radi unapređivanja, rehabilitacije, poboljšanja kvalitete življenja i zaštite prava djece s teškoćama u razvoju i osoba s OSIT na području grada Ploča. Osnovan je Klub «Zvončić» u kojem se organiziraju radne aktivnosti koje potiču očuvanje stečenih radnih i socijalizacijskih vještina, te stjecanje i razvoj novih. Članovi kluba su djeca s teškoćama u razvoju, osobe s OSIT, njihovi roditelji, rođaci, prijatelji i volonteri.

Udruga je organizirala niz prodajnih izložbi, priredbi i sportskih natjecanja i tako senzibilizirala lokalnu zajednicu o postojanju, potrebama i mogućnostima osoba s OSIT. Organizirane su i javne tribine i predavanja koje su sugrađanima i roditeljima približile pojam mentalne retardacije što je doprinijelo lakšem suživotu s osobama s OSIT, ostvarivanju potpore i volonterizma od strane lokalne zajednice. Udruga je u zadnjih 15 godina postojanja provela preko 60 projekata financiranih od strane Europskog socijalnog fonda, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, lokalne/regionalne samouprave, Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, HZZ, stranih fundacija (AED, CNF, Institut Otvoreno društvo Hrvatska), koorporativnih organizacija ( Zg banka, INA, Hrvatske šume, Luka Ploče, OTP banka, Lidl Hrvatska, Tommy, Hrvatska pošta). Radu Udruge su uvelike doprinjeli njeni donatori, volonteri, sugrađani.

Provodeći aktivnosti uključivanja osoba s OSIT u život zajednice i senzibiliziranja javnosti o problematici, potrebama i mogućnostima tih osoba, udruga Radost je u ovih 13 godina postojanja postala ravnopravan partner institucijama lokalne zajednice koje se bave poboljšanjem kvalitete života osoba s OSIT. Također su korisnici (osobe s OSIT) programa udruge i kluba stekli nove socijalizacijske vještine, osjećaju se korisno i imaju pozitivniju sliku o sebi. Uključen je veliki broj suradnika i volontera što je doprinijelo promicanju vrijednosti volonterizma i humanosti u lokalnoj zajednici.

Pogledajte web stranicu: www.radost-ploce.hr