Koliko je dobro popustiti i odlučiti se za oglašavanje na radiju?

Nije ništa novo da sam prije nekoliko mjeseci pokrenuo akciju besplatne izrade web stranice za udruge koja će još neko vrijeme trajati kao takva. Također, ovu akciju popratile su brojne (pedesetak) web stranice što je u konačnici rezultiralo javljanjem udruga.

Glavni problem je i kad imate neku dobru ideju, to jest uslugu pronaći dobar način kako da što više ljudi kojima je usluga namijenjena čuje za nju. Ubacio sam 2000 kn u adwords oglašavanje, potrošio nešto manje na fb oglašavanje, odradio SEO za sve pojmove vezane za besplatnu izradu weba za udruge, itd… no jednu stvar do sada nisam probao jer od ranije imam nekakvu odbojnost prema reklami na radio postaji. Kriv sam, sudite mi ali imam osjećaj da je jako slab roi ukoliko se radi o kampanjama na radiju, pogotovo ukoliko pokušavate s nekom uslugom. Ja osobno slušam radiju valjda samo kada vozim automobil i mijenjam stanice ovisno u kojem sam gradu. Na radiju se oglašavaju tvrtke s velikim budžetima koji žele izgraditi brend, to je moje mišljenje.

Dakako, krenuo sam u istraživanje i sakupio kontakt podatke raznih radio postaja u RH. Kontaktirao ih i probao dobiti njihovu pažnju. Upravo Glas Podravine i Prigorja dao mi je šansu, to jest nešto više od minute vremena za moju ponudu. Ovim se putem želim zahvaliti te pozivam i ostale radio postaje da učine isto jer ukoliko se ovo moje testiranje pokaže dobro otvorit ću novu uslugu “radio oglašavanje” i napraviti im svima puno posla.

Još jednom hvala radio postaji Glas Podravine i Prigorja na 94,1 fm. Prilog poslušajte u nastavku.