Napravili smo redizajn web stranice DND Kutina

Napravili smo redizajn web stranice  DND Kutina. Prilikom izrade web stranice nove web stranice cilj je bio složiti web stranicu koja će istovremeno biti modernog izgleda i  jednostavna za korištenje.

O društvu:

Društvo Naša djeca Kutina osnovano je 1957. godine.

Kroz dugi period djelovanja udruga je ostala dragovoljna, neprofitna, humanitarna i edukativna koja uz pomoć volontera, roditelja i prijatelja djece promiče i vodi akcije i aktivnosti namijenjene dobrobiti djece.

Cilj Društva je:
– poticanje i organiziranje akcija i aktivnosti s djecom i za djecu u njihovom slobodnom vremenu,
– praćenje i promicanje ostvarivanja prava djeteta,
– vođenje psiho-socijalnih, humanitarnih i drugih akcija koje pomažu djeci
– te pružanje podrške roditeljima u razvoju i odgoju djece od rođenja do 15-te godine života.

Ostvarivanje gornjih ciljeva provodi se kroz slijedeće djelatnosti Društva:
– poticanje djece predškolske i školske dobi na druženje, igru i razvijanje stvaralačkih aktivnosti u slobodnom vremenu,
– upoznavanje djece s pravima djeteta osnivanjem i radom Dječjih foruma,
– iznošenje mišljenja i prijedloga članova DND-a nadležnim tijelima i javnosti o potrebama i položaju djece u društvu,
– prikupljanje i raspoređivanje humanitarne pomoći socijalno ugroženoj djeci,
– provedba širih društvenih akcija, kao što su: Dječji tjedan, Međunarodni dječji dan, Dan igara, Prosinačke svečanosti, Majčin dan, Dan obitelji, Dan planeta Zemlje, Dan Konvencije UN-a o pravima djeteta, Ekološke aktivnosti, Dan grada
– priprema i izvedba priredbi, izložbi, susreta i savjetovanja,
– organiziranje ljetovanja i zimovanja, putovanja i izleta, rekreacije i drugih oblika aktivnog odmora djece,
– osnivanje i rad Dječjeg gradskog vijeća
– iniciranje izgradnje i opremanje dječjih igrališta i drugih prostora za djecu,
– uključivanje u akcije preventivne zdravstvene zaštite djece,
– i druge akcije i aktivnosti za dobrobit djece, uvrštene u godišnji program rada DND-a.

Cjelokupna programska aktivnost DND-a zasniva se na odredbama Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta te na željama, interesima i potrebama djece i roditelja.

Društvo se radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva s ostalim društvima u Republici Hrvatskoj, udružilo u Savez društava Naša djeca Hrvatske, u kojem preko svojeg izabranog predstavnika ostvaruje prava i obveze članice Saveza DND-a.

U radu Dječjih foruma godišnje se okuplja oko 50 djece, učenika osnovnih škola. Osnovne aktivnosti su radionice provođenje prava djece predviđene Konvencijom Ujedinjenih naroda, izložbe povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta, tradicionalne susrete djece s gradonačelnikom u Dječjem tjednu, susretima djece Dječjih foruma Hrvatske sa saborskim zastupnicima te javni nastupi djece u ostalim aktivnostima Društva. Djeca pored toga uče kroz igru i zabavu kako je moguć život s puno međusobnog uvažavanja.

Likovna i dramska radionica DND-a okuplja učenike kutinskih osnovnih škola. Trajanje rada radionica je tijekom cijele godine. Aktivnosti su u vezane uz pojedine datume, kada se javno prikazuju rezultati njihovog rada.

Aktivnosti Likovne radionice su izrada likovnih radova, izrada scenografije i kostima za priredbe dramske radionice i sudjelovanje na ostalim aktivnostima DND-a.

Aktivnosti Dramske radionice su: radionice dramskog odgoja i dramskih igara, uvježbavanje programa za nastupe na priredbama u Gradu uz Majčin dan, Dan obitelji, Dan grada i na prosinačkim svečanostima prilikom darivanja djece.

Vrhunac rada dječjih radionica je sudjelovanje na Smotri dječjeg stvaralaštva DND-a Hrvatske a Dječjih foruma sudjelovanju na Susretu Dječjih foruma Hrvatske.

Web stranicu pogledajte ovdje: dndkutina.hr