Apple proizvodi su stvoreni da se raspadnu

Svjedoci smo da u zadnjih desetak godina pametni telefoni su postali svakodnevnica, više jedna da možete kupiti mobitel s tipkama. Kako su se razvijali mobilni telefoni razne velike tvrtke koje proizvode telefone su se natjecale tko će izbaciti najbolji smartphone, tko će uzeti najveći dio kolača od tržišta. Svi smo čuli za globalno poznatu tvrtku Apple koja između ostalog proizvodi pametne telefone naziva iPhone. Kod nas vlasnici ovog telefona imaju određeni status, nekakav simbol prestiža i otmjenosti. Mobitel marke iPhone ne može imati svatko, mogu ga samo imati odabrani koji su samim time iznad drugih, oni su cool, oni su face, oni su zvjerke.

Naravno, ovo nije moje mišljenje nego činjenica. Ja osobno nikada nisam imao iPhone niti ga nikad bih kupio pa makar mi ga netko i poklonio ja bih ga poklonio dalje.

Dakle, kada odlučimo kupiti svoj Apple iPhone ne razmišljamo o trajnosti, funkcionalnosti ili izdržljivosti telefona nego nam se sjaje oči jer mi ćemo imati iPhone i biti ćemo zvjerke.

Apple je naime smislio kako nadogradnja softwarea za vaš telefon prestaje nakon dvije godine, dok za tri godine vaš pametni telefon ima velike šanse da se jednostavno raspadne. Tvrtka je na taj način osigurala ponovnu i ponovnu kupovinu njihovih ekstremno skupih uređaj. Novi modeli izlaze u prosjeku svake godine i da bi ostali dovoljno velike zvjerke valja kupiti novi uređaj koji je tek neznatno poboljšan u odnosu na stariju verziju s novim pakiranjem i novim brojem, pa izvolite.

Apple ove činjenice ne skriva, dapače javno su dostupne stoga promislite prije kupovine što ćete kupiti, posebno ako tražite na oglasnicima iPhone star par godina koji radi „kao novi“ a cijena mu je višestruko niža od novog telefona.