Deset razloga zašto vaš blog ne valja!

Da biste započeli ovu priču, zamislite sljedeći scenarij: Bili ste puni entuzijazma kada ste započeli pisati svoj blog, mušice u glavi i vatromet svuda uokolo. Međutim, nakon nekog vremena shvatite da vaš blog nema puno prometa, a vi se čudite i pitate zašto se trud nije isplatio. Vi ste tužni jer blog ne radi dobro.

Dragi početniče, ne brinite. Ovo je normalna pojava. Neka razočaranje pričeka, a vi bacite pogled na popis grešaka koje ste možda učinili. Evo deset razloga zašto vaš blog ne valja:

1. Pišete dobro, ali štivo nije zanimljivo

Najvažniji aspekt bloga je sadržaj. Možda pišete tehnički točne i gramatički ispravne članke, ali ako ti članci nisu zanimljivi i relevantni za vašu ciljanu publiku, nećete privući čitatelje. Radite na stvaranju privlačnih  članaka.

2. Trošite previše vremena u izmjenama dizajna

Dizajn bloga je važan, ali nemojte zaboraviti da je sadržaj kralj. Ako previše vremena provodite u prilagođavanju izgleda bloga umjesto da pišete, gubite dragocjeno vrijeme. Fokusirajte se na sadržaj i poboljšanje korisničkog iskustva.

3. Previše kopirate sadržaja s drugih stranica

Originalnost je ključ uspješnog bloga. Ako konstantno kopirate sadržaj s drugih stranica, ne samo da kršite autorska prava, već i gubite svoj jedinstveni glas. Inspiraciju možete crpiti iz drugih izvora, ali uvijek dodajte svoju perspektivu.

4. Nemate socijalne ikone

Društveni mediji su odličan način za promociju vašeg bloga. Ako nemate jasno vidljive socijalne ikone koje omogućavaju dijeljenje sadržaja, propuštate priliku za širenje vaših članaka. Dodajte socijalne ikone i potaknite čitatelje da dijele vaše sadržaje.

5. Imate premalo sadržaja

Količina sadržaja na vašem blogu igra ključnu ulogu. Ako imate samo nekoliko članaka, teško ćete privući redovite čitatelje. Postavite cilj za redovito objavljivanje novih članaka kako biste održavali interes svoje publike.

6. Imate jako malo ulaznih linkova

Ulazni linkovi su poput mostova koji povezuju vaš blog s drugim web stranicama. Ako nemate dovoljno ulaznih linkova, teško ćete se rangirati na tražilicama. Radite na izgradnji kvalitetnih ulaznih veza kako biste poboljšali vidljivost svog bloga.

7. Vaš blog se raspada i dizajn je užasan

Loš dizajn može odbiti posjetitelje. Ako vaš blog izgleda zastarjelo i neuredno, teško ćete zadržati čitatelje. Razmislite o osvježavanju dizajna i osigurajte da vaš blog izgleda profesionalno i pregledno.

8. Niste aktivni na forumima i drugim blogovima

Umrežavanje i sudjelovanje u online zajednicama važno je za promociju vašeg bloga. Ako niste aktivni na forumima i drugim blogovima u vašoj niši, propuštate priliku za stvaranje veza i privlačenje nove publike.

9. Želite zaraditi na brzaka

Ako je vaš glavni cilj brza zarada putem bloga, možda ćete se razočarati. Blogging zahtijeva strpljenje i predanost. Postavljanje realnih očekivanja pomoći će vam da se ne osjećate razočarano.

10. Vaš blog obiluje reklamama i raznim pop-up prozorima

Reklame i pop-up prozori mogu iritirati čitatelje i ometati njihovo iskustvo na blogu. Umjesto da pretjerujete s reklamama, usredotočite se na pružanje vrijednog sadržaja koji privlači publiku.

Ako se prepoznajete u nekim od ovih grešaka, nema razloga za paniku. Ispravite ih postupno i fokusirajte se na stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji će privući i zadržati čitatelje. Bloganje je proces učenja, pa budite spremni na kontinuirano usavršavanje.

Često postavljana pitanja

Kako mogu poboljšati zanimljivost svog bloga?

Radite na kreativnim naslovima i pričama. Istražite što vaša ciljna publika želi čitati.

Koliko često trebam objavljivati nove članke na blogu?

Idealno, redovito objavljivanje, poput tjednog ili mjesečnog rasporeda, održava interes publike.

Kako izbjeći kopiranje sadržaja s drugih web stranica?

Istražujte teme i pristupajte im iz vlastite perspektive.

Kako privući više ulaznih linkova?

Sudjelujte u online zajednicama i umrežavajte se s drugim bloggerima.

Kako se nositi s niskim prometom na blogu?

Analizirajte svoje statistike, istražite ključne riječi i radite na promociji na društvenim mrežama.

Sada, kada znate kako ispraviti greške na svom blogu, krenite s radom na poboljšanju i privlačenju veće publike. Neka vaša strast za bloganjem ponovno zasja, i ne zaboravite: svaki bloger je jedinstven, baš kao i njihov blog.