E-mail marketing trendovi u 2024. godini

blue and white logo guessing game

Iako se pojavljuju novi kanali i tehnologije, e-mail marketing i dalje ostaje jedna od najučinkovitijih metoda za postizanje visoke stope povrata na investiciju (ROI) u digitalnom marketingu. Međutim, najbolje prakse i trendovi u e-mail marketingu neprestano se razvijaju kako bi se zadovoljile promjenjive potrebe i očekivanja kupaca. Evo nekih ključnih trendova za 2024. godinu:

Još veći fokus na personalizaciju

Personalizacija sadržaja već je neko vrijeme ključan trend, ali u 2024. očekujte je na još višoj razini. Iskorištavanje podataka poput povijesti kupnje, demografskih podataka i ponašanja na web stranici omogućit će visoko personalizirane kampanje prilagođene svakom pojedincu.

Interaktivni sadržaj

Statični tekstualni e-mailovi sve više ustupaju mjesto interaktivnim formatima poput kvizova, igara, navigacijskih izbornika i slično. Ovakav angažirajući sadržaj povećava uključenost i stope konverzija.

Važnost podataka i analitike

Uspon naprednog praćenja i analitike događaja omogućit će dublji uvid u ponašanje primatelja e-maila. To će pomoći u optimizaciji sadržaja, personalizaciji i segmentaciji za bolje rezultate.

Optimizacija iskustva kod čitanja naglas

S rastućom popularnošću glasovnih asistenata, e-mail kampanje trebat će se prilagoditi optimalnom iskustvu kod čitanja naglas, koristeći prirodni govor i format pogodan za slušanje.

AMP za e-mail

Tehnologija Accelerated Mobile Pages (AMP) koja ubrzava učitavanje web stranica, sada se primjenjuje i na e-mailove. AMP e-mailovi s interaktivnim karticama, prikazima proizvoda i funkcionalnostima unutar poruke pružit će dinamično korisničko iskustvo.

Veća važnost dizajna za mobilne uređaje

Kako više od 60% e-mailova bude otvoreno na mobilnim uređajima, dizajn prijateljski za mobilno bit će od ključne važnosti u 2024. godini za osiguranje maksimalnog učinka kampanja.

Fokus na vrijednost i otkrivanje

E-mailovi će nastaviti odmicati od klasičnog promocijskog stila prema nuđenju korisnog sadržaja koji donosi stvarnu vrijednost za primatelje i pomaže im u rješavanju problema ili otkrivanju novih ideja.

Da bi se e-mail marketing održao dalje od pretinca za neželjenu poštu, marketeri će morati usvojiti navedene trendove i neprestano se fokusirati na poboljšano korisničko iskustvo i relevantnost sadržaja. Samo udruženi napori oko personalizacije, interaktivnosti i inteligentnih podataka omogućit će stvaranje trajnih veza s kupcima u okruženju preplavljenom e-mailovima.