Evo kako povećati prodaju putem web trgovine

Pojam “trgovine” danas se više ne odnosi isključivo na fizički prostor i opipljive proizvode ili usluge. Virtualne trgovine postaju jednako (ako ne i više) popularne i kredibilne. Izloge trgovačkih centara polako mijenja početna stranica web stranica, ili galerija slika na društvenim mrežama. Govorimo, dakako, o internet trgovinama koje svaki poduzetnik vrlo jednostavno može otvoriti na vlastitoj web stranici. Jednom kada otvorite vlastitu web trgovinu, kako osigurati što veću prodaju?

Za početak, bitan je kvalitetan opis proizvoda ili usluge. Opišite ono što prodajete precizno i detaljno, da bi potencijalnim kupcima olakšali odabir.

Kvalitetan opis proizvoda je bitan, no slika i dalje govori tisuću riječi! Uz opis Vašeg proizvoda važno je priložiti i kvalitetnu fotografiju. Pri fotografiranju proizvoda bitno je voditi računa o dobrom osvjetljenju i kvaliteti slike. Također, proizvod bi trebalo fotografirati iz što više kutova i perspektiva kako bi Vaši kupci dobili što bolji pregled onoga što će potencijalno kupiti.

Osim opisa i fotografije, videozapis odlično je rješenje da Vaši proizvodi uhvate pažnju kupaca! Ovisno o proizvodu kojeg prodajete, možete snimiti video upute za korištenje, tzv. “unboxing” video materijale gdje kupcima prikazujete što će sve dobiti u paketu, ili jednostavan prikaz upotrebe proizvoda.

Nakon što ste Vaš proizvod kvalitetno opisali i ilustrirali, Vaš sljedeći korak je uvjeriti kupce da će proizvodom ili uslugom zaista biti zadovoljni. Ovo možete postići objavom recenzija zadovoljnih korisnika, ili korisnicima omogućiti komentiranje i recenziranje proizvoda.

Na kraju, bitno je da kupcima budete na raspolaganju za sva njihova pitanja i nedoumice. Stoga je potrebno omogućiti live chat – razgovor porukama u realnom vremenu. Osim razgovora uživo, razmislite i o uvođenju posebne mail adrese za korisničku podršku. Iako za isto može poslužiti i broj telefona, ponekad je klijentima draže i jednostavnije obratiti Vam se pismenim putem. Mogućnost upita zasigurno će povećati broj Vaših klijenata, koji će biti informiraniji i sigurniji u svoju odluku kupnje.