Informirajte kupce i riješite njihove probleme putem vlastite web stranice

person using laptop

Web poslovanje omogućuje brzo i jednostavno informiranje kupaca, bez čekanja u redovima i telefonskih poziva. Koje strategije možete primijeniti kako bi kupce informirali i riješili njihove potencijalne probleme? Ovo su neke od mogućnosti:

Koristite live chat, odnosno razgovor uživo

Mogućnost trenutnog odgovora na upit odličan je način da kupce informirate, ali i zadržite na Vašoj web stranici. Vrlo je vjerojatno da će ova funkcija Vašim klijentima smanjiti nesigurnost i motivirati ih za kupnju Vašeg proizvoda ili usluge, i to u kratkom vremenu bez gubljenja interesa.

Osigurajte što više komunikacijskih kanala

Chat uživo samo je jedan od komunikacijskih mogućnosti. Klijentima možete osigurati i zasebnu elektroničku poštu za upite, mogućnost pisanja komentara i recenzija, ali i međusoban razgovor putem društvenih mreža. Na taj način Vaši će kupci međusobno dijeliti iskustva i komentare, što će im potencijalno povećati osjećaj sigurnosti pri kupnji.

Koristite bilten sa zanimljivim sadržajima

Bilten ili “newsletter” odličan je marketinški alat za informiranje kupaca. Na tjednoj bazi (ili koliko god često želite) kupcima možete poslati promotivne materijale i korisne informacije. To mogu biti prednarudžbe, posebne akcijske cijene, promotivni kodovi (dostupni samo za pretplatnike biltena) i mnogi drugi sadržaji.

Kreirajte posebnu stranicu sa često postavljanim pitanjima

Popularno zvana “FAQ” (eng. frequently asked questions), ova stranica sadrži sva potencijalna pitanja koja kupci mogu imati. Ovo se često odnosi na načine i cijenu dostave, mogućnost povrata i zamjene, oblika plaćanja, kombiniranje akcijskih kodova i slično. Postavljanjem svih bitnih informacija na jednom mjestu olakšat ćete kupcima snalaženje, ali i smanjiti broj korisničkih upita.

Blog postovi

Blog postovi pružaju dodatnu vrijednost Vašoj web trgovini ili web stranici. Ovdje možete pisati o korisnim savjetima, ovisno o području kojim se bavite. Npr., “kako izabrati kvalitetan laptop za rad od kuće” ili “sve što trebate znati o prirodnim kozmetičkim preparatima”. Vaše objave neka budu informativne i detaljne, pisati možete o bilo čemu što smatrate da će kupcima olakšati izbor i potaknuti ih na kupnju!