Kako dosegnuti nove potencijalne kupce kroz pametne telefone?

Naši potencijalni kupci su stalno spojeni na internet preko pametnih telefona i prilika za kupnju je uvijek. Pametni telefoni su postali kao mobilni asistenti prilikom odlučivanja. Podatak je da se 93% onih koji koriste mobilni uređaj da bi ponovno pretražili neku informaciju o proizvodu ili usluzi odlučuje za kupnju. Kao što se u pravilu ne ide u kupnju bez novčanika tako se više ne ide u kupnju bez pametnih telefona. 82% korisnika će uzeti pametni telefon da bi zatražilo pomoć pri odlučivanju. Ono na što naiđu prilikom pretraživanja na internetu će utjecati na njihovu odluku gotovo do posljednjeg trenutka.

Ono što smo shvatili u Hrvatskoj je da potencijalni korisnici vole pretraživati na tražilici prije nego krenu u fizičku trgovinu po proizvod ili uslugu. Oni traže informacije o proizvodu, recenzije, mišljenja, savjete ili pak preporuke. Korisnici vole saznati čim više informacija o proizvodu ili usluzi prije nego se odluče kupiti ju. Isto vrijedi i za internet trgovinu gdje Hrvati sve češće kupuju online i to koristeći tablet i pametni telefon.

Netko je rekao da potencijalni kupac koji zna što kupuje odnosno koji ima mogućnost čitati recenzije i mišljenja o proizvodu je ujedno i zadovoljniji kupac. Takav će se kupac vratiti ponovno i kupovat će češće. Ovakvi trendovi nisu važni samo za manje kupnje već i prilikom donošenja velikih odluka kao što je investiranje u novi dom, rezervacija putovanja, smještaja ili primjerice prilikom odabira novog auta.

Koji su to načini kako dosegnuti nove kupce?

Metodologija kaže da prvo moramo identificirati naše potencijalne kupce i potrebno je da naša poruka dođe do njih tamo gdje se nalaze, u onim trenucima kada imaju potrebu. Potrebno je da im olakšamo kupnju i da sve to na kraju izmjerimo.

Vaš slijedeći potencijalni kupac drži pametni telefon u ruci i pretražuje. Dopustite da Vam pomognemo izraditi prodajnu stranicu na kojoj ćemo izmjeriti ponašanje Vaših potencijalnih kupaca, saznati kako Vas kupci nalaze i što traže a nisu možda našli.