Kako iskoristiti postojeći sadržaj na novi način?

Kada se bavite pisanjem bloga ili stvaranjem sadržaja na internetu, vjerojatno ste stvorili mnogo različitih članaka, blogova, infografika i drugog materijala tijekom vremena. Međutim, postoje načini da iskoristite taj postojeći sadržaj i ponovno ga upotrijebite na novi i kreativan način. To se naziva repurposing sadržaja.

Evo nekoliko načina kako možete iskoristiti svoj postojeći sadržaj:

Pretvorite blog u podcast

Ako ste napisali blog koji se temelji na priči, poput putopisa ili intervju, možda biste ga mogli pretvoriti u podcast. To će vam omogućiti da dosegnete publiku koja preferira slušanje sadržaja umjesto čitanja.

Napravite infografiku

Ako imate puno podataka ili statistika u svom postojećem sadržaju, možete ih prikazati u obliku infografike. To je sjajan način da vizualno prikažete vaše podatke i privučete pažnju publike.

Stvorite seriju

Ako imate nekoliko blogova koji se tematski povezuju, možete ih spojiti i napraviti seriju. To će vam omogućiti da istražite temu na dubljoj razini i pružite više vrijednosti svojoj publici.

Koristite društvene mreže

Možete koristiti postojeći sadržaj na društvenim mrežama tako što ćete ga pretvoriti u citat, mini-blog ili u sliku s citatom. Na taj način možete privući novu publiku i istovremeno održavati svoju postojeću publiku angažiranom.

Stvorite e-knjigu

Ako imate više blogova koji se tematski povezuju, možete ih pretvoriti u e-knjigu. To će vam omogućiti da objavite svoj sadržaj u novom formatu i proširite svoju publiku.

Korištenje postojećeg sadržaja na novi način može vam pomoći da uštedite vrijeme i trud, a istovremeno povećate vrijednost vašeg sadržaja za svoju publiku. Pokušajte s nekim od ovih ideja i vidite kako možete iskoristiti svoj postojeći sadržaj na novi i kreativan način.