Kako povećati angažman putem Instagram Reelsa?

Instagram Reelsi nisu samo za zabavu. Instagram Reelsi su se jasno uspostavili kao jedan od najučinkovitijih oblika marketinga. Osim povećanja angažmana, poboljšavaju zadržavanje informacija potrošača i povećavaju povrat ulaganja. Teškoća, međutim, je kako najbolje iskoristiti ove Reels-ove kako biste proširili svoju publiku ili promovirali proizvode i usluge koje nudi vaša tvrtka.

U današnjem postu govorit ćemo o korištenju Instagram Reelsa za povećanje angažmana.

Načini povećanja angažmana na Instagram Reelsima

Nikad ne možete biti sigurni hoće li sadržaj koji ste dugo stvarali dobiti željeno mjesto na određenom dijelu Reelsa unutar aplikacije Instagram. Ali ako se pridržavate ovih savjeta za Instagram Reels, imat ćete puno veću šansu da povećate svoju izloženost i angažman.

Budite otvoreni za isprobavanje novih koncepata

Najbolji dio Instagram Reels je to što potiče marketere da stvaraju sadržaj s osjećajem za humor. Mogu prihvatiti najnovije trendove (više o tome uskoro) ili mogu razviti vlastite originalne koncepte. Možda će ideja postati popularna i razviti se u novi trend! To je svakako uspjeh za svakog kreatora.

Samo budite sigurni da imate na umu dva bitna faktora. Što bi zanimalo vašu publiku da vidi od vas? Što još možete ponuditi da bi vaše prednosti došle do izražaja? Ako razvijete ideje koje se tapkaju u oba ova tema, bit ćete sigurni da stvarate sadržaj koji se povezuje s čitateljima i ističe se u konkurenciji. Samo nastavite stvarati i dolaziti s novim idejama.

Iskoristite trendove u svoju korist

Praćenje trendova vjerojatno je najvažniji od ovih savjeta za Instagram Reels. Omogućuje vam da vidite vrste videa i najpopularnije zvukove na platformi. Nakon toga, možete stvarati sadržaj koristeći ovaj format, što će povećati vjerojatnost da se povećaju pregledi i angažman. Tajna je brzo djelovati da biste shvatili trendove.

Najbolji savjet je da budete u toku s događanjima na TikToku kako biste bili ispred krivulje s Instagram Reels. Kada pretražujete, Vaša stranica Za Vas (FYP) pokazat će Vam najnovije trendove na platformi. Možete početi stvarati sadržaj prije drugih jer ti trendovi obično trebaju neko vrijeme da se pojave na Instagram Reelsu.

Uvijek koristite natpise

Svi su u takvoj žurbi da objave svoj sadržaj da ponekad zaborave dodati natpise na svoj sadržaj. No, takvo se ponašanje više ne tolerira. Među vašom publikom neki ljudi vjerojatno imaju problema s sluhom i uopće vas ne mogu čuti. To znači da ne mogu uživati u vašim Instagram Reelsima, osim ako im ne ponudite natpise. Također, trebate uzeti u obzir činjenicu da neki korisnici brzo pretražuju svoje feedove bez zvuka.

Stvaraoci to mogu jednostavno učiniti na Instagramu jer možete dodati naljepnicu za natpise na svoje priče i Reelse. Kada ih dodajete na svoj video, samo postavite natpise tako da drugi elementi ekrana, poput gumba, ne blokiraju natpise. Ako primijetite pogreške, uzmite si vremena da uredite ove automatski generirane titlove za jasnoću.

Izbjegavajte dodavanje TikTok vodenog žiga na videe

Raditi pametnije umjesto napornije zasigurno je poželjnije kada se radi o razvijanju brenda. Dakle, ako pokušavate povećati svoju prisutnost na mreži koristeći i Instagram Reels i TikTok, mogli biste biti skloni stvaranju videa jednom i objavljivanju ga na oba mjesta. To je mudro jer će vam sigurno uštedjeti puno vremena. Međutim, jer će biti sačuvan s vodenim žigom, ne biste trebali snimati video na niti jednoj od tih platformi.

Instagram je već izjavio da njegov algoritam neće promovirati Reelse koji sadrže TikTok vodeni žig. To znači da morate snimiti svoj video pomoću aplikacije kamere, uređivati ga tamo i zatim ga objaviti na svakoj platformi. Također možete koristiti način za uklanjanje vodenog žiga kako biste snimili video u TikToku, što je alternativna opcija.

Koristite trenutne alate Instagrama

Instagram je poznat po raznolikim značajkama koje su prijateljske korisniku i omogućuju influencerima da stvaraju raznolik sadržaj koji je zanimljiv i angažirajući. Sajt pruža pristup raznim primamljivim filterima, koje možete koristiti u Reelsima i podići kvalitetu stvorenog sadržaja na nove razine.

Stoga to može pomoći autorima u stvaranju estetski lijepijeg, društvenim mrežama prikladnijeg sadržaja. Da bi povećali distribuciju svog sadržaja, korisnici sada mogu svoje Reelse staviti u svoje Storyje. Time informiraju svoju publiku o svom sadržaju i postepeno povećavaju stopu angažmana.

Zaključak

Stoga, ako vaša prisutnost na Instagramu nedavno pati, Instagram Reels mogu biti značajka koja joj može dati novi život. Na sreću, Instagram Reels su jednostavni za razumijevanje i upravljanje. Korištenjem gore navedenih strategija možete povećati interakciju na platformi i organski dobiti nove pratitelje.