Kako stvoriti email listu bez spama?

Ukoliko kao jedan od marketinških alata kojima ćete promovirati svoje poslovanje posegnuli i za email marketingom, stvaranje mailing liste nešto je s čime ćete se morati ozbiljno pozabaviti kako bi od ove vrste reklame izvukli puni potencijal ne završavajući tek u nepoželjnoj pošti kao SPAM. A SPAM se odnosi upravo na to, svu silnu poštu koja se našla u vašem sandučiću bez vašeg odobrenja kao i pojma otkud pošiljatelju vaši osobni podaci što email adresa, već sama po sebi, jest.

Najbrži i najlakši način, pogotovo ako ste tek zakoračili u ovu vrstu marketinga, kupovanje je gotove baze mail adresa na koje ćete samo proslijediti unaprijed pripremljen sadržaj. No baš ovaj korak mogao bi vam prisjesti, jer ne samo da biste mogli biti okarakterizirani kao SPAM-ovac i zauvijek zatvoriti vrata potencijalnoj klijenteli, već postoji mogućnost i da za ovo u konačnici budete sankcionirani.

Pa što onda učiniti? Jednostavno, sami prionite sastavljanju mailing liste. Stvaranje landing page-a na kojemu ćete posve legalno prikupiti mail adrese svih onih koji će se na njoj zateći, uz kontakte poslovnih partnera i postojećih klijenata koje već posjedujete u svojem email adresaru, dobra su osnova da o sebi putem email marketinga pronesete glas. Ovo se može činiti napornim i dosadnim poslom koji, sa svakim novim kontaktom, kao da nema kraja no i za to postoji rješenje jer na tržištu postoji nekoliko online alata koje će vam pritom pomoći. Jedan od najpopularnijih, ali i najkvalitetnijih koji će, neovisno o broju kontakata, zadovoljiti vaše potrebe uz svega nekoliko klikova jest MailChimp.

A da pored sveg navedenog osigurate da ipak na kraju ne završite kao SPAM izbjegavajte korištenje velikih slova i navlakuša poput besplatno, samo danas i njima sličnih i uvijek ostavite vrata otvorenima da primatelji vaših reklama, ukoliko to ikad požele, uz jedan unsubscribe mogu slobodno izaći van.