Kako unaprijediti prodaju koristeći YouTube video?

Kupci postaju sve specifičniji ali i sve zahtjevniji korisnici. U današnje digitalno vrijeme kupci žele dobiti koristan sadržaj kao npr. korisne savjete, vodiče za upotrebu npr. kako nešto učiniti, inspiracijske priče, oni žele da ih se doživi i da ih se čuje. Započinje video sadržajem koji će zainteresirati kupca i koji će mu pomoći vizualno shvatiti kako će se različiti proizvodi ili različite usluge uklopiti u njegov životni stil.

Nedavno istraživanje je pokazalo da kod video sadržaja koji se bavi ljepotom i kozmetikom iako publika može preskočiti video nakon pet sekundi, izabrali su ga pogledati sa prosjekom od gotovo dvije minute. O ovom segmentu analitika će nam ovdje biti od izuzetne važnosti jer će nam omogućiti duboko razumijevanje kako sadržaj odjekuje na našu publiku.

Nakon što se korisnik zainteresira za našu uslugu ili proizvod, taj se isti interes može pretvoriti u prodaju odnosno konverziju. Jednom kada ispravno razumijemo ponašanje korisnika tada možemo imati stvaran utjecaj na cjelokupan prodajni ciklus. Ako malo bolje promislimo što je to zapravo što našu publiku zanima, probajmo razmislit zapravo koji su to sve trenuci kroz koje oni prolaze. Ti trenuci su zapravo svi oni momenti kada ljudi uzimaju mobilne uređaje u ruke da bi potražili odgovore na svoja pitanja, saznali nove stvari ili da bi lakše donijeli odluke.

Sada vam je već jasnije zašto biste trebali razmisliti o online video sadržaju za vašu slijedeću prodajnu kampanju – jer vaši kupci su već tamo.