Koliko je dobro oglašavanje na radiju?

Nije ništa novo da sam prije nekoliko godina pokrenuo akciju besplatne izrade web stranice za udruge koja još traje kao takva. Također, ovu akciju popratili su čak i mediji na svojim web stranicama što je u konačnici rezultiralo da su članovi udruga saznali za ovu ponudu.

Glavni problem je i kad imate neku dobru ideju, to jest uslugu pronaći dobar način kako da što više ljudi kojima je usluga namijenjena čuje za nju. Ubacio sam novac u oglašavanje, Google i Facebook, odradio SEO za sve pojmove vezane za besplatnu izradu weba za udruge, itd… no jednu stvar do sada nisam probao jer od ranije imam nekakvu odbojnost prema reklami na radio postajama.

Imam osjećaj da je jako slab “ROI” ukoliko se radi o kampanjama na radiju, pogotovo ukoliko pokušavate s nekom uslugom. Ja osobno slušam radio valjda samo kada vozim automobil i mijenjam stanice ovisno u kojem sam gradu. Na radiju se oglašavaju tvrtke s velikim budžetima koji žele izgraditi brend, to je moje mišljenje.

Dakako, krenuo sam u istraživanje i sakupio kontakt podatke raznih radio postaja u RH. Kontaktirao ih i probao dobiti njihovu pažnju. Upravo Glas Podravine i Prigorja dao mi je šansu, to jest nešto više od minute vremena za moju ponudu. Ovim se putem želim zahvaliti te pozivam i ostale radio postaje da učine isto jer ukoliko se ovo moje testiranje pokaže dobro otvorit ću novu uslugu “radio oglašavanje” i napraviti im svima puno posla.