Marketing na Instagramu za male tvrtke

Marketing je iznimno važan za poslovanje bilo koje tvrtke. Vizualni dojam, misija, vizija i ciljevi su prvo što će pojedinac uočiti kad se upoznaje s poslovanjem određenog poduzeća. Zato je prvi dojam vrlo važan, a ponekad i odlučujući faktor hoće li se netko odlučiti poslovati s nama ili ne.

Prva stvar koju moramo napraviti kako bi se naše poduzeće populariziralo na Instagramu je osigurati što bolji vizualni prvi dojam kada netko dođe na naš profil. To znači, staviti originalan i uočljiv opis profila kojim ćemo privući ljude da ostanu dulje od par sekundi na profilu i bolje se upoznaju sa stranicom. Zatim ključna stvar je redovito objavljivanje kvalitetnih fotografija koje uz sebe imaju i adekvatan opis. To može biti detaljan opis proizvoda ili poslovanja koje reklamiramo. Također je jako bitno biti u kontaktu s korisnicima, odgovarati na njihove upite vezane za poduzeće, brend ili proizvod. Još jedna stavka s kojom se dosta poslovnih ljudi vrlo teško nosi je kritika.

Bitno je znati da kvalitetnom kritikom poduzeće može samo napredovati, nikako obrnuto pa je tako od ključne važnosti čitati te iste kritike i biti upoznat s mišljenjem korisnika jer na kraju krajeva o njima ovisi hoće li naše poduzeće poslovati ili ne.

Treba li moje poslovanje biti prisutno na Instagramu?

Svakodnevna komunikacija s korisnicima putem fotografija i video isječaka je bitna jer na taj način održavamo konstantnu komunikaciju s korisnicima i dajemo im do znanja koliko nam je njihovo mišljenje važno. Ono što je na Instagramu najvažnije i što je postala revolucija u svijetu društvenih mreža je video. Na početku su to bili kratki video isječci koji smo mogli izabrati u storyjima, no od ove godine Instagram je još više napredovao. Svojim IGTV-jem korisnicima je omogućio postavljanje duljih uradaka na videoplatformu. Važno je napomenuti da su videa vertikalna što znači da su namijenjena isključivo publici na mobitelima. Upravo tom značajkom Instagram se uspješno ogradio od Youtubea i pronašao svoje mjesto na tržištu.

Instagram je najbolje koristiti kada djelatnost nekog poduzeća ima određeni vizualni aspekt koji se može vizualno prikazati i za koji je ciljana publika zainteresirana. Ima dobre predispozicije zbog toga što kvalitetne slike uz pametno korištenje hashtagova mogu lako postati popularne. Naravno, da Instagram neće i ne može zamijeniti vlastitu web stranicu koja je osnova za dobro poslovanje.

Hvala za share

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email