Najbolji dizajn je jednostavan dizajn!

Dakle, ono što odvaja Internet stranicu neke tvrtke od stranice neke druge tvrtke je između ostalog funkcionalnost, dizajn i korisničko iskustvo. Najbolje i najuspješnije Internet stranice imaju stranicu s jednostavnim dizajnom koji prati njihov vizualni identitet, ali je od zaglavlja do podnožja stranica super jednostavna i vrlo se lako snaći na njoj. Funkcionalnost i lak pronalazak informacije koju posjetitelj traži od iznimne je važnosti. Vaša stranica mora pružiti ispravnu informaciju odmah, bez previše kompliciranja.

Pogledajte malo kako izgledaju stranice velikih tvrtki, sve su to uspješne stranice i sve su to stranice s vrlo jednostavnim dizajnom koje pružaju traženu informaciju odmah!

Stranica mora biti pristupačna i onom korisniku koji je tek jučer kupio računalo i prvi se puta susreće s Internet stranicama. Fokusirajte se na važnost usmjeravanja pozornosti posjetitelja web stranice u pravom smjeru kroz jednostavan web dizajn. Nemojte oduzimati vrijeme vašim posjetiteljima da traže informacije po stranici, vrijeme je važno! Svaka stranica unutar dva do tri klika mora dati jasnu informaciju posjetitelju. Posjetitelji će cijeniti vašu stranicu čim je ugledaju jer su fokusirani kroz jednostavan dizajn i brzo su našli ono što ih je zanimalo.

Jednostavan dizajn ne znači neprivlačan dizajn. Kroz jednostavnost stranice je u stanju napraviti utisak u svijest posjetitelja web stranice, u kratkom vremenu i poslati poruku na jasan način, bez bilo kakve konfuzije.