Napravili smo web stranicu za Gradski muzej Jastrebarsko

Napravili smo web stranicu za Gradski muzej Jastrebarsko vodeći računa da stranica bude pregledna i funkcionalna, a istovremeno moderna i jednostavna za korištenje.

O muzeju:

Gradski muzej i galerija Jastrebarsko smješteni su u preuređenoj zgradi stare gradske vijećnice, građenoj 1826. U muzeju se čuva arheološka, kulturno-povijesna i etnografska baština jastrebarskog kraja. Ovdje je izložena i glasovita bula – povelja kralja Bele IV. kojom je 12. siječnja 1257. Jastrebarsko dobilo status slobodnog kraljevskog trgovišta.

U jaskanskom muzeju može se vidjeti povijesna zbirka koja svojim dokumentima, predmetima, fotografijama i namještajem slikovito opisuje građansku povijest Jaske od 13. do prve polovice 20. stoljeća. Gradski muzej prvotno je bio u dvorcu Erdödy, a 1996. godine premješten je u staru gradsku vijećnicu, koja je izgrađena 1826. godine. U stalnom postavu su cjeline koje govore o povijesti grada i okolice. Tu se čuva i “bula”, povelja kralja Bele IV. kojom je 1257. godine Jastrebarsko dobilo status slobodnoga kraljevskoga grada. Interesantne su već spomenuta zbirka iz obližnjeg dvorca Erdödy i spomen-soba dr. Vladka Mačeka, koji je rođen u Jastrebarskom. Osim toga se u muzeju nalazi i vrijedna etnografska zbirka.

Pogledajte web stranicu: www.gmj.hr