O čemu ovisi vaš uspjeh na internetu?

Vjerovali ili ne, danas imati web stranicu nije dovoljno. Gotovo sve tvrtke koje drže do sebe imaju web stranicu, ali mnoge od njih nikada nisu posebno definirale što žele postići s web stranicom.

Svatko tko nudi proizvod ili uslugu online ima vrlo jasan cilj: želi ga prodati. A da biste postigli taj cilj, potrebno vam je više od samo web stranice. Kakva je korist od stranice ako je nitko ne posjećuje? Što će posjetitelji ako vam ne šalju upite? A kakva je korist od upita ako u konačnici nitko ne kupuje?

Proces obično ide ovako nekako, javlja se vlasnik tvrtke i naručuje web stranicu, sav sretan i uzbuđen viče: Trebamo web stranicu!

Nakon izrade web stranice, stranica je bila aktivna i što se dogodilo? Ništa! Stranica je samo bila online. Nema posjetitelja, bez upita, bez novih narudžbi.

Evo što ulazi u uspješnu web stranicu i što vam zaista pomaže da dobijete više upita i narudžbi.

O čemu ovisi uspjeh vaše online prisutnosti

Tri su prepreke koje treba prevladati na putu do većeg broja kupaca putem interneta:

– Trebate posjetitelje na vašoj web-lokaciji
– Posjetitelje morate pretvoriti u potencijalne klijente
– Potencijalne klijente morate pretvoriti u kupce

Svaki od vaših kupaca koji vas pronađu na internetu prolazi kroz ovaj proces prije nego što od vas nešto kupi.

Nemojte žuriti s kreiranjem svoje web stranice! Stranice koje “samo sjede” koštaju vas novca i u konačnici vam ne donose puno koristi. Ako želite postići trajni uspjeh svojom prisutnošću na internetu, trebali biste bolje pristupiti svojim ciljevima. Sama web stranica samo je dio cijele priče, zapravo samo prvi korak.

Napravite stranicu koja će ciljano rješavati probleme publike kojoj se obraćate, nakon toga bacite se na marketing kako bi što više ljudi saznalo za vas. Krenite s izradom bloga, objavom super tekstova, gradnjom linkova, oglašavanjem, itd…