Off-site SEO – ključ za rangiranje na Googleu

SEO text wallpaper

SEO se je drastično mijenja iz godine u godini. Ono što je odlično funkcioniralo prije tek nekoliko godina, danas je idealan recept za dobiti penal od Googla. Pa tako npr. kupovanje stotina ili tisuća nekvalitetnih linkova prema vašoj web stranici ne funkcioniraju. Danas je kvaliteta ispred svega te instant rezultati koji su prije bili mogući sa svakakvim tehnikama, danas više nisu mogući. Ako želite doći do 1. stranice Googla, a pogotovo 1. pozicije, morate igrati po pravilima te uložiti puno rada u to.

Off-site SEO: ključ za uspjeh

Off-site SEO je skup aktivnosti koje se, kao što sam naziv kaže, obavljaju izvan vaše web stranice. Off-site SEO uključuje gradnju linkova koji dolaze s drugih web stranica prema vašoj.

Zašto su linkovi važni?

Linkovi s drugih stranica su jedan od najbitnijih kriterija za rangiranje web stranice. Web stranica prema kojoj ide više kvalitetnih linkova imat će prednost u očima Googlea. No ne vrijedi svaki link jednako. Kako bi off-site SEO bio od koristi, potrebno je dobiti linkove od što kvalitetnijih web stranica tj. onih koje Google smatra autoritativnima.

Kvalitetne web stranice: Što Google voli?

Web stranice kakve Google voli su:

Web stranica visokog autoriteta domene
Popularne web stranice
Web stranice koje su srodne temi o kojoj i vi pišete
Web stranice sa ‘svježim’ sadržajem

Kako dobiti kvalitetne linkove?

Linkove na web stranicama možete dobiti na nekoliko načina:

Prirodnim putem
Vašom inicijativom
Plaćanjem

Važnost Off-site SEO

Off-site SEO je ključan za postizanje visokih pozicija na Googleu. Dok on-page SEO optimizacija igra važnu ulogu, off-site faktori su često odlučujući. Kvalitetni linkovi s relevantnih i autoritativnih web stranica povećavaju vašu vjerodostojnost i povjerenje u očima Googleovih algoritama. Također, oni pomažu u izgradnji vašeg online prisustva i privlačenju ciljane publike.

Danas, uspjeh na Googleu ne dolazi lako. Off-site SEO je postao ključna strategija za postizanje visokih pozicija u tražilicama. Dijeljenje kvalitetnih linkova s autoritativnih web stranica važan je korak prema postizanju vaših ciljeva SEO optimizacije.

Uložite vrijeme i trud u izgradnju kvalitetnih off-site faktora i pratite promjene u algoritmima kako biste ostali korak ispred konkurencije.