Pet najvažnijih stavki i pet najvećih prepreka u marketingu

Prva najvažnija stavka je da morate uvijek imati povjerenja u sebe i u budućnost vaše tvrtke što zapravo znači da oko sebe nikad ne puštate crne misli koje će vas spriječiti u vašim odlukama. Druga stavka je da morate u svom poslu biti strpljivi, za svaku poslovnu misiju potrebno vam je vrijeme. Treća stavka je zasigurno dobitak koji dolazi nakon prodaje koji je u krajnjoj liniji i cilj vašeg poslovanja. Svoju tvrtku kao četvrtu stavku prilagodite prvenstveno kupcima pa tek onda samom sebi. Kao posljednja stavka je procjena i detaljna analiza svog poslovanja na svim mogućim razinama.

Najveća prepreka je vaš oglas ili reklama koja i treći put nije sasvim jasna vašem klijentu. To znači da s jednom reklamom ne možete ništa postići. Druga stavka je da natjerate budućeg klijent da pročita vaše oglase, to postižete jasnom reklamom. Treći put klijent će biti ljut što je uopće vidio tu vašu reklamu misleći da ste dosadni. Četvrti put će sa svojom okolinom i prijateljima komentirati reklamu.

Na kraju će se toliko zainteresirati i biti će mu krivo što si on naprosto ne može priuštiti takvu reklamu. Ponavljanjem svoje prvotne zamisli s kvalitetnom uslugom ili proizvodom ipak možete doći do klijenata.