Povećajte vidljivost Vašeg poslovanja, budite prisutni na Internetu

Tradicionalni marketinški alati sve se više zamjenjuju digitalnim. Posteri, reklame na TV-u i radiju, pa čak i usmena riječ danas rijetko mogu potaknuti pažnju kod klijenata i kupaca. Zbog toga je važno okrenuti se Internetu, kako bi izbjegli da se Vaše poslovanje izgubi u bespućima drugih poslovanja.

Prisutnost na Internetu očituje se u izradi vlastite web stranice, te poslovnog profila na društvenim mrežama. Putem ovih kanala jednostavno i brzo možete informirati klijente, pružati korisničku podršku, oglašavati vlastita ili tuđa (naravno, uz naknadu) poslovanja, te voditi i Internet trgovinu.

No, kako osigurati da Vaši profili zaista dođu do kupaca i klijenata? Ovo možete postići, između ostalog, na tri načina: optimizacijom ključnih riječi, plaćenim oglasima ili nagradnim igrama.

Optimizacija ključnih riječi

Kada kupac pretražuje proizvod za koji je zainteresiran, najvjerojatnije će se najprije okrenuti Google tražilici. Također, kada se prikažu rezultati, najvjerojatnije će odabrati posjetiti jednu od web stranica na prvoj strani pretraživanja. Da bi upravo Vaše web mjesto bilo među najistaknutijim rezultatima, bitno je pažljivo odabrati ključne riječi koje ćete na smislen način ukomponirati u Vaš tekst.

Plaćeni oglasi

Plaćeni oglasi neizbježan su dio online poslovanja, a u sklopu poslovnih profila omogućavaju ih najpopularnije društvene mreže: Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, TikTok… Ovisno o pretraživanjima ciljane publike, Vaši će oglasi “iskočiti” na naslovnicama korisnika društvenih mreža, a upečatljiv oglas dovest će ih i do Vašeg profila.

Nagradne igre

Popularnost ovakvog načina marketinga sve više i više raste! Izaberite proizvod ili uslugu koju ćete besplatno (ili uz velikodušan popust) pokloniti jednom od Vaših kupaca, u zamjenu za oglašavanje Vaše stranice. Pratitelji Vašu stranicu mogu oglašavati na više načina: označavanjem drugih ljudi na Vašim objavama, dijeljenjem Vašeg sadržaja na vlastitim profilima ili postavljanjem Vaše stranice na vlastite objave i “storyje”. Nagrada će im poslužiti kao dobar motivator, a Vi ćete osigurati vidljivost Vašeg poslovanja!