Riječi imaju značenje, a imena imaju moć…

Mnogi ljudi misle da je prvi korak u pokretanju njihove web stranice dizajn. Istina je da sve počinje s nazivom domene njihove web stranice. To je ono što je ključ za definiranje uspješnog online poslovanja. Očito od početka morate napraviti pravi izbor kako se ne biste upuštali u avanture promjene imena i seo gubitka (rangiranje na tražilicama). Danas je sve teže pronaći idealno, lako pamtljivo ime koje je dostupno. Što se događa kada je naziv domene koji nam se svidio u vlasništvu nekog drugog? Možemo ga pokušati kupiti od vlasnika ako nam je toliko važno, ali taj korak često može biti jako skup.

Imenujte svoju tvrtku

Prvo što trebate učiniti je razmisliti o tome koji su vam URL-ovi dostupni, a zatim u skladu s tim, ako je moguće, odaberite svoje ime. Budite kreativni, istražite i vidite tko koristi to ime ili nešto slično. Budite originalni i inovativni kada imenujete svoje poslovanje, na isti način ponašajte se kod biranja imena za svoje proizvode.

Povežite svoj zaštitni znak s nazivom domene

Ime vaše domene treba biti povezano s vašom robnom markom. Uvijek birajte nešto što ne treba dodatna objašnjenja.

Nemojte odabrati domenu samo na temelju ključnih riječi

Ključne riječi nisu ključ za domenu visokog ranga, iako su faktor. Razmislite o pametnom, dostupnom imenu domene povezanom s markom.

Ne pokušavajte igrati pametno

Zaboravite nečitljive, velike i pametne riječi ili bilo što komplicirano – osim ako želite korisnicima otežati pamćenje vašeg URL-a. Učinite sebi uslugu: zaboravite slatka imena i ne koristite brojeve, neće vam pomoći ako nisu ispravno povezani.

Broje se sufiksi (.com, .hr, .org, .net, itd.)

Kreativni proces odabira imena za vašu web stranicu jednako je važan kao i odabir dizajna. Baš kao što vam je potreban logičan, strateški način vođenja vašeg poslovanja, pronalaženje nezaboravnog i uspješnog imena za vašu web stranicu zahtijeva istu logičnu strategiju.