Što je instagram i trebam li ga koristiti?

Raj za ljubitelje fotografija, filteri koji će ih učiniti boljim, gomila selfija… Govorimo dakako o Instagramu. Broj korisnika ove društvene mreže mjeri se u milijunima i premašuje ga samo broj fotografija objavljenih na istoj, a od nekoliko osnovnih filtera na početku priče danas se razvio u toj mjeri da sve vaše sličice može gotovo profesionalno obraditi kako biste ih u najboljem svjetlu predstavili svijetu.

No, nije Instagram tek samo to, društvena mreža na kojoj gotovo svatko može voditi svoj virtualni foto – dnevnik. Društvena je ovo mreža koja se danas pretvara u sve moćniji marketinški alat s kojim i sam Facebook, od kojeg je izvorno potekao, polagano gubi bitku. Posve razumljivo jer je vizualno mnogo brže doprijeti do cilja, a i malo tko s današnjim tempom života ima vremena čitati postove.

Da biste se Instagramu pridružili potrebno je da se registrirate što možete učiniti i preko postojećeg Facebook profila i već možete početi slagati svoj virtualni foto – dnevnik. Veliki broj blogera pa za njima i poslovnjaka ovo je sjajno iskoristio za besplatnu samopromociju, ne samo preko fotografije oko koje se sve na ovoj društvenoj mreži vrti, već i putem opisa iste i kroz komunikaciju putem komentara koja je ovdje, vjerovali ili ne, izuzetno živahna. Ukoliko baš i ne želite da joj svi svjedoče, Instagram nudi mogućnost međusobnog razmjenjivanja poruka i fotografija.

Zvuči sjajno, zar ne? A kako je tek zarazno… Stoga se oko Instagrama ne treba nimalo dvoumiti. Ako u njemu niste prepoznali vrhunski marketinški potencijal, uvijek možete skupljati foto – uspomene koje će vas podsjećati na neke lijepo provedene dane. A ako vam ni to nije dovoljno privlačno, možda sama Instagram zajednica bude jer od vas se ondje ne očekuje ništa, a gomila ideja, divnih pejzaža i nikad viđenih strana svijeta dobrohotno čeka na vas. Otisnite se na putovanje već danas!