Što je to landing page i treba li mi?

Među mnoštvom alata digitalnog marketinga jedan od moćnijih svakako je landing page. U doslovnom prijevodu stranica na koju ćete prvu „sletjeti“ zapravo i nije obična ili bilo koja stranica na kojoj se možete zateći na nečijoj web stranici. Ovaj alat ima mnogo profinjeniju i važniju ulogu koju, u trenutku slijetanja, čak nećemo niti primijetiti.

Stranica je to koja će vam privući pažnju, ali vas istodobno neće zatrpati pretjeranim informacijama. Zato se od nje s pravom očekuje prozračnost, jasnoća kao i sažeta i nedvosmislena komunikacija kada na nju jednom aterirate. Nenametljivo će vas možda i suočiti s ponekom fotografijom ili linkom, no nećete se gotovo niti snaći, a već ćete s njom podijeliti neke od informacija. Zauzvrat će vam vrlo vjerojatno ponuditi simboličan i primamljiv poklon koji će vam u vidu besplatna priručnika, popusta ili na drugi način uručiti i to na točno onu adresu koju ćete ispisati. Jer osnovni marketinški zadatak ovoga alata upravo je to – dobiti povratnu kontakt informaciju od posjetitelja koji će se uz primjenu nekih drugih marketinških alata spretno pretvoriti u potencijalne klijente i kupce robe ili usluge koju na svojim stranicama nudite.

Ono što je kao i kod ostalih marketinških alata presudno, vrijedi isto tako i ovdje. Prije svega to je kvaliteta koju ćete kroz samo jedan klik ovdje prezentirati, kao i povjerenje koje ćete posjetiteljima ponuditi kako biste uopće dobili ono čemu je ovaj alat namijenjen. Eventualna alternativa koju ćete putem linka ponuditi samo je dodatan bonus i omogućuje vam da i prvotno nezainteresiranog posjetitelja ipak uspijete pridobiti na zaobilazan način. Lukavo? Možda. No sve je to na kraju dio strategije koju razvijate tijekom borbe za svoje mjesto na tržištu. A u ljubavi i ratu sve je dopušteno.

Stoga je odgovor na pitanje je li vam potreban landing page veliko i glasno DA! Pametnim i promišljenim pristupom ostavljanjem dobrog prvog dojma pozabavite se već danas. Ugodno slijetanje!