Što je to landing page i treba li mi?

lp (1)

Među mnoštvom alata digitalnog marketinga jedan od moćnijih svakako je landing page. U doslovnom prijevodu stranica na koju ćete prvu „sletjeti“ zapravo i nije obična ili bilo koja stranica na kojoj se možete zateći na nečijoj web stranici. Ovaj alat ima mnogo profinjeniju i važniju ulogu koju, u trenutku slijetanja, čak nećemo niti primijetiti.

Stranica je to koja će vam privući pažnju, ali vas istodobno neće zatrpati pretjeranim informacijama. Zato se od nje s pravom očekuje prozračnost, jasnoća kao i sažeta i nedvosmislena komunikacija kada na nju jednom aterirate. Nenametljivo će vas možda i suočiti s ponekom fotografijom ili linkom, no nećete se gotovo niti snaći, a već ćete s njom podijeliti neke od informacija. Zauzvrat će vam vrlo vjerojatno ponuditi simboličan i primamljiv poklon koji će vam u vidu besplatna priručnika, popusta ili na drugi način uručiti i to na točno onu adresu koju ćete ispisati. Jer osnovni marketinški zadatak ovoga alata upravo je to – dobiti povratnu kontakt informaciju od posjetitelja koji će se uz primjenu nekih drugih marketinških alata spretno pretvoriti u potencijalne klijente i kupce robe ili usluge koju na svojim stranicama nudite.

Ono što je kao i kod ostalih marketinških alata presudno, vrijedi isto tako i ovdje. Prije svega to je kvaliteta koju ćete kroz samo jedan klik ovdje prezentirati, kao i povjerenje koje ćete posjetiteljima ponuditi kako biste uopće dobili ono čemu je ovaj alat namijenjen. Eventualna alternativa koju ćete putem linka ponuditi samo je dodatan bonus i omogućuje vam da i prvotno nezainteresiranog posjetitelja ipak uspijete pridobiti na zaobilazan način. Lukavo? Možda. No sve je to na kraju dio strategije koju razvijate tijekom borbe za svoje mjesto na tržištu. A u ljubavi i ratu sve je dopušteno.

Stoga je odgovor na pitanje je li vam potreban landing page veliko i glasno DA! Pametnim i promišljenim pristupom ostavljanjem dobrog prvog dojma pozabavite se već danas. Ugodno slijetanje!

Ako vam se svidio članak podijelite ga na društevenim mrežama

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Prijavite se na newsletter

Prijavite se na besplatni newsletter. Šaljemo vam isključivo koristan sadržaj.

Možda će vas zanimati