Što su to WordPress tagovi i dali je njihovo korištenje važno za SEO?

WordPress vam daje mogućnost organizacije sadržaja pomoću dvije glavne taksonomije, kategorija i tagova.

Što su WordPress tagovi?

U WordPressu, pomoću tagova možete organizirati sadržaj vaše web stranice. Tagovi su zamišljeni za grupiranje povezanih objava na vašoj web stranici. Kada posjetitelji web stranice klikne određeni tag vidi sve članke s tim određenim tagom. Na primjer, ako pišete blog o autima i objavljujete puno različitih vrsta automobila, WordPress tagovi su: audi, bmw, volvo.

Osim tagova u WordPressu postoje kategorije. Na prvi pogled izgledaju slično kao i tagovi ali nisu. Ključna razlika između kategorija i tagova je da su kategorije hijerarhijske, što znači da možete imati ugniježđene kategorije. Na primjer, imati ćete kategoriju audi, gdje ćete objavljivati sve novosti za tu marku automobila. Kategorije će vam pomoći organizirati sadržaj vaše web stranice i učiniti ga pristupačnijim posjetiteljima vaše web stranice. Tagovi nisu hijerarhijski nego su neovisni šzo znači da možete imati više potkategorija ugniježđenih ispod nadređene kategorije, dok oznake nemaju takvu strukturu.

Jeli korištenje tagova važno za SEO?

Tagovi ne nude nikakvu stvarnu SEO vrijednost, a njihova pretjerana upotreba može zatrpati vašu web stranicu, stvoriti loše korisničko iskustvo, pa čak i imati negativan utjecaj na SEO.

Ideja da tagovi mogu poboljšati vaš SEO je velika zabluda. U stvarnosti, tagovi imaju mali, gotovo beznačajan utjecaj na vaše rangiranje u pretraživanju.

Svrha tagova je organiziranje sadržaja na vašoj web stranici. Tagovi mogu pomoći vašim posjetiteljima da pronađu sadržaj o određenoj temi kada kliknu na vaš tag, ali označavanje članka određenom ključnom riječi ne povećava mogućnost za rangiranje na taj pojam u rezultatima pretraživanja na tražilici.