Što uključuje održavanje web stranice?

Održavanje web stranice uključuje niz aktivnosti i zadataka koji osiguravaju da web stranica ostane funkcionalna, sigurna i ažurirana. Evo glavnih aspekata održavanja web stranice:

Sigurnosne nadogradnje

Redovito ažuriranje sustava za upravljanje sadržajem (CMS), dodataka i tema kako bi se spriječile sigurnosne prijetnje. Ovo uključuje instalaciju zakrpa i sigurnosnih ažuriranja.

Backup podataka

Redovito stvaranje sigurnosnih kopija (backup) cijele web stranice kako bi se osigurala zaštita podataka u slučaju tehničkih problema ili napada.

Praćenje performansi

Nadzor brzine učitavanja stranice i opterećenja servera. Ako web stranica postane spora, može biti potrebno optimizirati kod, slike ili baze podataka.

Tehnička podrška

Rješavanje tehničkih problema koji se mogu pojaviti, uključujući greške u kodu, problemi s hostingom ili povezivanje s bazom podataka.

Ažuriranje sadržaja

Dodavanje novog sadržaja, ažuriranje postojećeg i uklanjanje zastarjelog sadržaja. To uključuje blog postove, novosti, slike i ostale materijale.

Provjera funkcionalnosti

Redovito testiranje svih funkcionalnosti web stranice, kao što su obrasci za kontakt, linkovi i drugi interaktivni elementi kako bi se osiguralo da rade ispravno.

Održavanje i ažuriranje web stranice cijena

Održavanje web stranice uključuje redovito ažuriranje sadržaja (tekstovi, slike, video), tehničko održavanje (nadogradnje softvera, sigurnosne kopije, rješavanje problema), sigurnosna skeniranja i zakrpe, CMS podršku, te tehničku podršku.

Nudimo nekoliko paketa održavanja web stranica:

  • Osnovni paket: 30 €/mjesečno, uključuje mjesečni backup, 1h podrške, nadogradnju softvera, odgovor unutar 48h.
  • Mini paket: 70 €/mjesečno, uključuje mjesečni backup, 3h podrške, nadogradnju softvera, odgovor unutar 24h.
  • Big paket: 160 €/mjesečno, uključuje mjesečni backup, 7h podrške, nadogradnju softvera, odgovor unutar 6h.
  • Tehničko održavanje: 50 €/godišnje, uključuje mjesečni backup, 1h podrške, nadogradnju softvera, odgovor unutar 48h.

Za više informacija posjetite održavanje web stranica.