Svi su na društvenim mrežama, ali to nije dovoljno za ozbiljno poslovanje

closeup photo of turned-on blue and white laptop computer

Društvene mreže postale su dio svakodnevnice, u tolikoj mjeri da je profil na barem jednoj od društvenih mreža ne samo poželjan, već i normativ. Za ovim trendom sve više i više idu i poslovne osobe, smatrajući razvitak Interneta odličnom prilikom za novu vrstu marketinških strategija – digitalni marketing. Tako poslovne stranice na Facebooku, story-ji na Instagramu ili recenzije influencera na TikTok videjima postaju normalan i uobičajen način poslovanja.

No prisutnost na društvenim mrežama nije jedini (a ni dovoljan) preduvjet za uspješno poslovanje u digitalnom svijetu. Točnije, ne biste trebali ovisiti samo o jednom zasebnom marketinškom kanalu.

Ukoliko ste prisutni samo na jednoj od društvenih mreža, nažalost, uvijek postoji opasnost da privremeno ili trajno izgubite svoj profil. Do toga može doći zbog hakera, lažnih prijava korisnika… Nadalje, trendovi se mijenjaju iz godine u godinu, pa ono što je danas uspješno na društvenim mrežama, ne mora biti uspješno i sutra. Ukoliko nova društvena mreža preuzme Internet, biti će potrebno da Vaš profil gradite iznova.

Dakako, ovo ne znači da bi društvene mreže trebalo u potpunosti zanemariti. S dobrim planom i marketinškom strategijom društvene mreže mogu biti dobar alat za poslovanje ukoliko imate vremena i novaca.

Koje su prednosti web stranice nad društvenim mrežama?

Web stranica lako je vidljiva iz Google pretraživanja, pa je klijenti mogu pronaći čak i samim upisom nekih od ključnih riječi (a ne imenom Vaše tvrtke, kao što je slučaj s društvenim mrežama). Putem web stranice lako možete pratiti trendove – dodavanjem novog dizajna, funkcija, sadržaja i mijenjanjem strukture stranice. Osim toga, s web stranicom ne izostaje komponenta “društvenog” – live chat, korisnička podrška, komentari i recenzije omogućit će Vam da budete u stalnom kontaktu s Vašim klijentima.

Vjerujte da je izrada web stranice dobar početak Vašeg poslovanju na Internetu, obratite nam se s povjerenjem!