Trebate li objaviti iskustva klijenata na svojim web stranicama?

Jedan od brojnih načina kojim putem vlastite web stranice možete privući nove potencijalne klijente, kupce ili pak poslovne partnere svakako je i alat kojim ćete postojećima dati mogućnost da ocijene ili recenziraju iskustvo koje su s vašom tvrtkom imali. Pa premda vam možda napamet padaju negativni komentari korisnika ili čak i konkurencije te mislite da biste si time napravili medvjeđu uslugu, u praksi to baš i nije tako.

Pođemo li od sebe samih preporuka iz prve ruke svima nam je prilično veliki plus ukoliko smo u nedoumici o svojstvima, kvalitetama i kupovini bilo koje vrste. Kada se nađemo u virtualnom svijetu preporuka je ovdje jednaka iskustvima postojećih korisnika ili forumaša kao i mišljenje koje ćemo sami na temelju tog tuđeg oblikovati i odlučiti se u konačnici za nečije usluge. S tim stavom stoga je najbolje početi i kada se sami nalazimo pod povećalom onih koje svojom web stranicom želimo k sebi privući.

Oko mogućnosti ocjene i recenzija koje ćete za svoje usluge pružiti na vlastitim web stranicama zato se ne biste trebali ni najmanje dvoumiti jer ne samo da će vam pružiti uvid u to što bi ste u vlastitom poslovanju eventualno mogli popraviti u budućnosti nego ćete, dobrim ocjenama i pozitivnim recenzijama stvarnih ljudi koji su se s vama odlučili poslovati i kod onih koji se možda nećkaju da li da se na taj korak odluče i između mora drugih izaberu baš vas, stvoriti osjećaj sigurnosti i povjerenja zbog kojega će vam se na kraju i obratiti.

Ukoliko prikupite i pokoju negativnu kritiku na ovaj način, shvatite ju prvenstveno kao izazov i još jedan korak na putu unapređenja vlastita poslovanja. Jer klijent je (gotovo) uvijek u pravu. A ako je pritom zadovoljan napravit će vam i najbolju moguću i uz to i besplatnu reklamu. Pa zašto to onda ne iskoristiti?