Tri značajke na vašoj web stranici na koje trebate obratiti pozornost

Prilikom pokretanja posla online, izrada i pokretanje web stranice često mogu biti jedan od koraka koji uzrokuje puno stresa. Postoji nekoliko presudnih značajki koje bi vaša web stranica trebala imati za poticanje uspjeha i poboljšanje ukupne izvedbe. U nastavku pročitajte na što trebate obratiti pažnju:

Jednostavna navigacija

Za uspješnu i funkcionalnu web stranicu presudna je jednostavna i razumljiva navigacija. Morate omogućiti posjetiteljima lako kretanje po vašoj web stranici. Zamislite svoju stranicu kao hotel, svaka informacija koju nudi neka od pod stranica do koje posjetitelj želi doći mora biti smisleno napravljena. Kao u hotelu, postoje znakovi i upute gdje je restoran, sobe, terasa, bazen, itd.. Razmišljajte da svaka pod stranica bez obzira odakle krenuli ne smije biti udaljena više od tri klika.

Istraživanja su pokazala da se 50% potencijalne prodaje gubi kao izravna posljedica toga što korisnici ne mogu brzo i jednostavno pronaći prave informacije. Dakle, očito je da web stranica mora biti mjesto kojim se lako kretati. Jednostavan izbornik omogućava ugodno okruženje posjetitelju i potiče ga na izvršenje određene akcije, na narudžbu, kontakt, kupnju.

Kontakt podatci

Vrlo je važno da svaka web stranica sadrži kontakt informacije ili jasno prikazane detalje o kontaktima koje korisnici web stranica mogu koristiti ako žele. Svaka stranica treba sadržavati ažurirani telefonski broj i adresu e-pošte, eventualno linkove do društvenih mreža ako se redovito koriste. Nema gore prakse nego s jedne strane praviti web stranicu, oglašavati je s željom rasta prodaje a istovremeno sakriti podatke za kontakt.

Prikaz na mobitelima

Danas, više od polovine internetskog prometa dolazi od korisnika mobilnih telefona, stoga je izuzetno važno pružiti dobro korisničko iskustvo korisnicima na način da vaša web stranica bude prilagođena za prikaz na mobilnim telefonima.

Google je davno ažurirao svoj algoritam tako da web stranice koje nisu responzivne u startu dobivaju “kaznu”.

Korisnici će postati sve više i više frustrirani gledajući web stranicu koja nije kompatibilna s njihovim mobitelom. Zapamtite da nitko nikad ne želi nesretnog kupca.