White Hat SEO – optimizacija je najbolji izbor za dugoročni uspjeh

Jako je teško odraditi sve akcije kako bi potpuno zadovoljili zahtjeve tražilice ako ste baš zapeli da sve u SEO – optimizaciji bude bez varki i bez korištenja Black Hat SEO taktika. White Hat SEO je sustav gdje morate strogo slijediti sva pravila tražilice i dugoročno gledano ovo je prava stvar za pozicioniranje stranice na tražilici.

Dobra strana White Hat SEO optimizacije je izgradnja i održavanje autoriteta vaše web stranice. Ovaj sustav je ipak teško koristiti jer su u početku nužni veliki novčani gubitci koji će pokazat konkretne rezultate tek nakon više mjeseci. Strpljenje je nužno u cijeloj priči, nitko nije pozicionirao stranicu preko noći, budite strpljivi i polako do vrha. Kao što se koristi puno raznih taktika u Black Hat SEO optimizaciji tako i u White Hat SEO optimizaciji. Nemoguće je da se neke od taktika ne podudaraju, na primjer interno linkanje, kreiranje sadržaja za tražilice, pisanje za druge, razmjena tekstualnih linkova itd…

Pitanje je mjere, jer nije isto ako neka nova web stranica dobije par stotina linkova ili ako dobije par stotina tisuća linkova u roku par dana.

Pisanje kvalitetnog i jedinstvenog sadržaja definitivno je najbolja taktika koje možete koristiti za povećanje rangiranja vaše web stranice u tražilicama, naravno uz gradnju kvalitetnih linkova. Kvaliteta sadržaja će privući više ljudi na vašu web stranicu. Vjerujte da je najučinkovitiji način da se poveća popularnost stranice pisanje upravo jedinstvenog sadržaja. Također, u isto vrijeme smanjujete rizik od baniranja ili izbacivanja vaše stranice iz indeksa tražilice.

White Hat SEO optimizacija je spora ali kad jednom postignete poziciju na tražilicama biti će vam puno lakše, ubrzo ćete isplatiti sve uloženo i samo “održavati” svoj web za budućnost.