Zašto bi svaka udruga trebala imati web stranicu?

Danas ćemo se dotaknuti poveznice između interneta i udruga. Pitanje u naslovu je vrlo jednostavno, ali razloga je više nego što bi bilo u jednom prosječnom odgovoru na jedno prosječno pitanje.

Prije svega bih se malo osvrnuo na stanje u Hrvatskoj. Hrvatska ima jako puno udruga i one se uglavnom dijele na aktivne udruge i malo manje aktivne udruge. Za neke od njih ja bih čak rekao da su pasivne ili formalne jer postoje, ali mnogi uopće ne znaju za njih niti se zalažu za promjenama koje bi donosile bolji život društva.

Već ovdje svatko tko čita ovaj tekst s malo koncentracije može zaključiti da je aktivnim udrugama važna web stranica da bi na neki način proširili svoje djelovanje, postali još aktivniji, imali bolju interakciju i komunikaciju s ostalim članovima udruge, ali još važnije, s ostatkom društva.

Malo manje aktivnim udrugama web stranica može postati poprilično dobar okidač da se malo “probude” i aktiviraju u svome djelovanju. Danas je sve na internetu i dostupno je cijelom svijetu. Tako i ovaj tekst doslovno se može iz nekog malog kvartovskog kafića poslati na Internet i može ga vidjeti bilo tko na svijetu. Nema granica.

Imate aktivnu ili malo manje aktivnu udrugu i želite imati web stranicu? Ispunite obrazac i izradit ćemo vam web stranicu besplatno.

Svi mi volimo besplatne stvari, pogotovo ako su one korisne tako da je diskusija na ovu temu u potpunosti nepotrebna.

Web stranica udrugama, njenim članovima, ali i ostatku društva omogućava pružanje i razmjenu informacija puno brže i efikasnije od bilo kojeg drugog načina, ali s druge strane, svatko koga zanimaju aktivnosti, akcije, poduhvati, učlanjenje ili bilo koji drugi događaj vezan za udrugu, može ga saznati u bilo kojem trenutku s bilo kojeg mjesta na planetu.

Nije Vam dovoljno dobar razlog? Razmislite ponovno…