Zašto fotografi trebaju imati web stranicu?

Web stranice za fotografa spadaju u onu skupinu više specifičnih web stranica. Velika prednost, a ujedno i najvažniji element web stranice za fotografe je sama fotografija, odnosno fotografije koje će se nalaziti na toj stanici.

Na vašoj web stranici imate mogućnost da profesionalno prikažete primjere vaših fotografija i radova. Postoje i druge lokacije, kao što je Facebook stranica gdje možete (i trebali bi) postaviti primjere kvalitetnih fotografija iz vlastitog portfelja. Ali vaš web lokacija vam pruža:

  • veću fleksibilnost
  • autentičnost
  • osobnost
  • lakšu nadogradnju

 

Pored toga postoje još mnoge prednosti web stranice za jednog fotografa. Usluge fotografiranja u većini slučajeva spadaju pod lokalne djelatnosti. Tako da putem web stranice možete privući nove lokalne mušterije ili se dodatno istaknuti od konkurencije.

Najvažniji element web stranice za fotografa

Najvažniji element web stranice za fotografa je portfolio. On bi trebao biti u centru pažnje i dovesti posjetitelja na fotografije kroz jedan do dva klika mišem. Zato je dobro da ostavite portfolio i na početnu stranicu, ili samo jedan njegov manji dio, kako bi odmah bio vidljiv.

Za što mi je točno potrebna web stranica?

Najveća prednost web stranice u slučaju fotografa je da preko web stranice dođete do posjetitelja koji će moći postati vaši klijenti. A koji se nalaze u blizini vas (vašem gradu ili kraju), te koriste internetsku tražilicu u potrazi za fotografom.

Kada koriste tražilicu, željeli bi angažirati lokalnog fotografa. Ali nisu još sigurno kojeg točno,. Ne maju preporuke, pa koriste internet. Tu je jako važno do točno znate koje fraze ili upiti su najviše traženi i njih koristiti među sadržajem koji je na web stranici. Na kraju ih zanima najviše cijena i kvaliteta vaše usluge.

Zato je portfolio tu veoma bitan, jer njime prikažete sve što trebate. Jer se radi o “vizualnoj” usluzi koja se može lijepo prikazati fotografijama.

Naruči svoju web stranicu.