Zašto je gradnja linkova važna i što su to linkovi?

Linkovi ili povratne veze, ulazne veze ili jednosmjerne veze su veze s jedne stranice na drugu stranicu. Ako netko povezuje na vašu stranicu, onda imate povratnu vezu na nju. Ako vi postavite link na vašoj web stranici koji vodi na drugu stranicu, onda druga stranica ima povratnu vezu od vas. Stranice s velikim brojem kvalitetnih povratnih poveznica to jest linkova obično drže visoke pozicije u Googleovim organskim rezultatima.

Zašto su linkovi to jest povratne veze važne?

Tražilice za rangiranje vide povratne veze kao pouzdane glasove. Općenito, što više glasova vaše web stranice dobiju, veća je vjerojatnost da će se rangirati u relevantnim upitima za pretraživanje. Tražilice pronalaze novi sadržaj pregledavajući stranice koje već poznaju kako bi provjerile ima li novih poveznica. Budući da tražilice češće posjećuju popularne stranice od nepopularnih, možda će brže pronaći vaš sadržaj ako dobijete povratne veze s popularnih stranica.

Gradnja linkova je proces koji je između ostalog važan zbog slijedećeg.

Kada dobijete link u članku na nekoj web stranici vi dobivate promet kada netko klikne taj link, također vaša web stranica dobiva autoritet i penje se u rezultatima na tražilici.