Zašto pisati poslovni blog?

Poslovni blog je odličan komunikacijsko-marketinški alat, a također je i jedan od jednostavnijih načina za promociju tvrtke. Od samog početka vrlo je važno definirati koji su ciljevi biloga te što želimo njime postići. Uvijek postoje i razne dvojbe pa prije samog početka dobro je postaviti si i neka važnija pitanja kako bi vođenje bloga bilo jednostavnije.

Na primjer:

Što ćemo postići pisanjem bloga?
Što ću komunicirati sa svojim klijentima?
Postoji li kakva dodatna vrijednost koju mogu ponuditi?
Da li imam već razrađen plan objava?

Sljedeće stavke će Vam pomoći za početak i uhodavanje:

Na Vama je odluka tko će pisati blog (može biti jedna ili više osoba). Neka to bude osoba vrlo dobro upućena u sve teme i segmente tvrtke koje želite istaknuti na Vašem blogu. Jednostavan i jedinstven sadržaj lako će doprijeti do potrošača to jest budućih klijenata. Bitan je plan objava i struktura bloga, bitno je jasno, sažeto, lako pamtljivo i zanimljivo pisanje. Zapamtite da dobar blog u konačnici pretvara posjetitelje u kupce/klijente. Stil izražavanja i otvorenost prema svim dobnim skupinama. Preglednost bloga sa istaknutim bitnim stavkama te tražilicom za lakšu pretragu željenih članaka i tema. Uključite potrošače i potaknite ih na postavljanje pitanja i davanje prijedloga, kako bi dalje vođenje i objave bile prilagođene upravo njima. Najvažnije je da budete aktivni i redoviti kako bi Google i drugi pretraživači prepoznali nov sadržaj.

Također svaki novi blog post redovno dijelite na društvenim mrežama (Facebook, LinkedIn, Twitter itd.) Zapamtite i da blogovi ne dovode do povećanja posjeta web stranici odmah, nakon nekog vremena će doći do većeg prometa ako kreirate blog koji će posjetitelji željeti čitati. Zlatno pravilo kod svega tako i kod bloga je da pisanje traži stručnost, upornost iustrajnost. Potaknite čitatelje da se jave, važan je dijalog to jest dvosmjerna komunikacija između autora i čitatelja. Izgubite li dijalog blog postaje jednoličan i dosadan te počinje nalikovati na neuspješne novine/časopise. Dakle, tekstovi moraju biti puni korisnih savjeta i osobnosti.

Svakako krenite u svijet bloganja samopouzdano i uspješno, jer upamtite da će i Vaša konkurencija čitati Vaš blog.

Zaključak svega je otvorite blog i gradite zajednicu čak i ako rezultati ne budu vidljivi odmah. No za početak je odličan za izgradnju povjerenja u brend/tvrtku koju predstavljate. Sretno!