Zašto obrtnici moraju imati web stranicu?

Web

Nemilosrdni uvjeti na tržištu i neprestana borba za potencijalne klijente i kupce mogu plivanje poduzetničkim vodama učiniti itekako teškim. Još ako ste pritom mali i nedovoljno afirmirani obrtnik, ono što se činilo kao realizacija dobre poslovne ideje vrlo lako se može pretvoriti u borbu za goli opstanak. S druge strane, neki više nego pozitivni primjeri pokazuju da tome i ne mora biti tako. A ono što ih počesto razlikuje od gore spomenutih dobre su poduzetničke taktike koje u svom poslovanju možete primijeniti i sami.

Jedna od najučinkovitijih, ali i najjeftinijih metoda svakako je izrada web stranice

Ukoliko ste, s obzirom na veličinu vlastita poslovanja, pomislili da vam nešto takvo i nije potrebno, u nastavku teksta donosimo nekoliko razloga zbog kojih ćete promijeniti mišljenje i o izradi web stranice razmisliti već danas.

Uzalud vam dobra ideja, inovativnost i različitost od konkurencije ukoliko je nemate komu pokazati. Izrada web stranice omogućuje vam da svoje usluge uz nekoliko klikova predstavite potencijalnim klijentima i kupcima, čineći tako prvi korak na putu prema onome čemu u osnovi i težite – proširenju tržišta. Ovisno o predmetu poslovanja i uz nekoliko savjeta web dizajnera koji će vam otvoriti vrata virtualnog svijeta, predstaviti se možete putem fotografija, teksta, preporuka ranijih klijenata ili čak web trgovine.

Mogućnosti je uistinu bezbroj i na vama je samo da odaberete najpovoljniju za vas. Ne zaboravljajući pritom istaknuti načine na koje vas se može kontaktirati. Odlučite li se uz uobičajene kontakt podatke i na online obrazac kojim će vam se potencijalni klijenti moći obratiti u bilo koje doba dana tim bolje, jer prisutnost i dostupnost s vremenom će vas neminovno afirmirati u branši i privući one kojima ćete svoje usluge ponuditi i prodati.

I ne samo to! Jednom kada izradite web stranicu, prateći statistiku posjetitelja na istoj i u skladu s tim prilagođavajući sadržaj koji oni ondje mogu pronaći, omogućit ćete si kvalitetnu poziciju u tražilicama kao i besplatnu reklamu. Štedeći na taj način ulaganja u marketing koji je, dugoročno gledano, mnogo skuplji i dugotrajniji put za pronalazak svojeg mjesta pod suncem. No financijska ušteda nije jedina koju ćete ulaganjem u izradu web stranice u konačnici postići. Tu je i ona, za poslovanje možda mnogo važnija – ušteda vremena zbog koje ćete se, kada se jednom vinete u virtualni svijet, u potpunosti moći posvetiti onomu zbog čega ste se u poduzetničke vode i otisnuli, poslu koji volite i znate raditi.

Jeste li još uvijek mišljenja da vam web stranica nije potrebna?

Prijavite se na newsletter

Prijavite se na besplatni newsletter. Šaljemo vam isključivo koristan sadržaj.

Možda će vas zanimati