Zašto obrtnici moraju imati web stranicu?

Nemilosrdni uvjeti na tržištu i neprestana borba za potencijalne klijente i kupce mogu plivanje poduzetničkim vodama učiniti itekako teškim. Još ako ste pritom mali i nedovoljno afirmirani obrtnik, ono što se činilo kao realizacija dobre poslovne ideje vrlo lako se može pretvoriti u borbu za goli opstanak. S druge strane, neki više nego pozitivni primjeri pokazuju da tome i ne mora biti tako. A ono što ih počesto razlikuje od gore spomenutih dobre su poduzetničke taktike koje u svom poslovanju možete primijeniti i sami.

Jedna od najučinkovitijih, ali i najjeftinijih metoda svakako je izrada web stranice

Ukoliko ste, s obzirom na veličinu vlastita poslovanja, pomislili da vam nešto takvo i nije potrebno, u nastavku teksta donosimo nekoliko razloga zbog kojih ćete promijeniti mišljenje i o izradi web stranice razmisliti već danas.

Uzalud vam dobra ideja, inovativnost i različitost od konkurencije ukoliko je nemate komu pokazati. Izrada web stranice omogućuje vam da svoje usluge uz nekoliko klikova predstavite potencijalnim klijentima i kupcima, čineći tako prvi korak na putu prema onome čemu u osnovi i težite – proširenju tržišta. Ovisno o predmetu poslovanja i uz nekoliko savjeta web dizajnera koji će vam otvoriti vrata virtualnog svijeta, predstaviti se možete putem fotografija, teksta, preporuka ranijih klijenata ili čak web trgovine.

Mogućnosti je uistinu bezbroj i na vama je samo da odaberete najpovoljniju za vas. Ne zaboravljajući pritom istaknuti načine na koje vas se može kontaktirati. Odlučite li se uz uobičajene kontakt podatke i na online obrazac kojim će vam se potencijalni klijenti moći obratiti u bilo koje doba dana tim bolje, jer prisutnost i dostupnost s vremenom će vas neminovno afirmirati u branši i privući one kojima ćete svoje usluge ponuditi i prodati.

I ne samo to! Jednom kada izradite web stranicu, prateći statistiku posjetitelja na istoj i u skladu s tim prilagođavajući sadržaj koji oni ondje mogu pronaći, omogućit ćete si kvalitetnu poziciju u tražilicama kao i besplatnu reklamu. Štedeći na taj način ulaganja u marketing koji je, dugoročno gledano, mnogo skuplji i dugotrajniji put za pronalazak svojeg mjesta pod suncem. No financijska ušteda nije jedina koju ćete ulaganjem u izradu web stranice u konačnici postići. Tu je i ona, za poslovanje možda mnogo važnija – ušteda vremena zbog koje ćete se, kada se jednom vinete u virtualni svijet, u potpunosti moći posvetiti onomu zbog čega ste se u poduzetničke vode i otisnuli, poslu koji volite i znate raditi.

Jeste li još uvijek mišljenja da vam web stranica nije potrebna?