Zašto vlasnici restorana trebaju imati svoju web stranicu?

web-stranica-restoran (1)

Ubrzani način života ljude sve više potiče da jedu vani pa je tako popularnost i posjećenost restorana veća nego ikada. Prva stvar koja većini ljudi padne na pamet kad se žele o nečemu informirati je internet, u ovom slučaju web stranica mjesta koje žele posjetiti. Tamo mogu vidjeti recenzije korisnika koji su već koristili usluge restorana, slike ambijenta, ponudu menija i u nekim slučajevima i cijene proizvoda što u većini slučajeva presudi u odluci hoće li koristiti usluge restorana ili ne. Zato je bitno da svaki restoran ima svoju web stranicu i da se na pravilan i jedinstven način reklamira kako bi dočarao atmosferu korisnicima i prije nego što ga posjete.

Prvi dojam je najvažniji pa će tako korisnike najprije privući izgled i preglednost web stranice, kao i slike ambijenta i hrane. Održavanje web stranice i konstantno ažuriranje ponude je vrlo važno kao i vjerodostojnost onoga što se nudi pa bi npr. bilo idealno kad bi, ukoliko restoran ima ponuđen meni na stranici, on bio isti kao i ponuda u restoranu bez prevelikih odstupanja. Još jedna pozitivna strana posjedovanja web stranice je dostupnost od 0-24 što omogućuje korisnicima da u bilo kojem trenutku dobiju informacije o vašem restoranu. Važno je napomenuti da bi svaka web stranica trebala biti prilagođena za pretragu preko mobilnih uređaja kako bi korisnici imali bolji pregled i uvid u ponudu sa bilo koje platforme i bilo gdje da se nalaze.

Isto tako znamo da u prvih par sekundi kada korisnici pretražuju određeni restoran, steknu dojam o kakvoj se vrsti restorana radi i zadovoljava li to njihov ukus pa je bitno da je stranica što preglednija i što uočljivija jer će ju to činiti jedinstvenom i originalnom. Dostupnost cjenika i izbor ponude hrane bi bili još jedan veliki plus jer bi korisnici unaprijed znali što mogu očekivati i eventualno bi izbjegli neke neugodne situacije prilikom plaćanja i sl, a i konobari bi manje vremena trošili na pojašnjavanje menija.

I za kraj, jedna od ključnih platformi izuzev web stranice su društvene mreže. One omogućavaju direktan kontakt s korisnicima i daju mogućnost gostima restorana da na brz i jednostavan način ostave povratnu informaciju o usluzi i izraze mišljenje koje je vlasnicima vrlo bitno za napredak u daljnjem poslovanju. Web stranica je izlog onoga što poduzeće nudi pa je zato vrlo važno uložiti trud da ona bude kvalitetna i vjerodostojna te korisnike s društvenih mreža usmjeravati prema njoj.

Naruči svoju web stranicu.

Ako vam se svidio članak podijelite ga na društevenim mrežama

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Prijavite se na newsletter

Prijavite se na besplatni newsletter. Šaljemo vam isključivo koristan sadržaj.

Možda će vas zanimati