Pinterest – Mreža za učenje, inspiraciju i planiranje

Pinterest je društvena mreža koja vam omogućuje da pronađete i spremite inspiraciju za sve što vas zanima. To može uključivati modu, kuhanje, dekoraciju doma, putovanja, zdravstvene i wellness teme, a čak i poslovne i kreativne ideje.

Što je Pinterest?

Pinterest je mreža za učenje, inspiraciju i planiranje, a korištenje je potpuno besplatno. Imate pristup stotinama milijardi ideja koje drugi ljudi spremaju, a možete ih koristiti za svoje projekte ili ih prilagoditi prema svojim potrebama. S Pinterestom možete kreirati virtualne tablice na kojima možete spremati sve svoje favorite, a možete ih kasnije pregledavati i pratiti kako biste ih realizirali.

Kako funkcionira Pinterest?

Pinterest funkcionira na način da korisnici kreiraju “tablice” i spremaju “zakačene” slike koje odgovaraju njihovim interesima. Zakačene slike su povezane s web-stranicama s kojih su preuzete, tako da klikom na sliku možete doći do izvornog sadržaja. Korisnici također mogu dodavati komentare i lajkati slike koje drugi spremaju.

Kako kreirati račun na Pinterestu?

Kreiranje računa na Pinterestu je vrlo jednostavno i brzo. Možete koristiti svoj Facebook ili Google račun ili kreirati novi korisnički račun unosom svojih podataka. Nakon što kreirate račun, možete početi kreirati tablice i spremati slike.

Kako koristiti Pinterest za poslovanje?

Pinterest se često smatra samo za mjesto za inspiraciju ili zabavu, no on može biti vrlo koristan i za poslovanje. Korisnici Pinteresta često traže proizvode i usluge, što ga čini idealnim mjestom za promociju vaše tvrtke. Slijedeći su neki savjeti kako iskoristiti Pinterest za poslovanje.

Kreiranje profila za poslovanje

Prvi korak u korištenju Pinteresta za poslovanje je kreiranje profila za poslovanje. Ova vrsta profila omogućava vam da pratite performanse vaših pinova, da dobijete više informacija o vašim publikama i da koristite sve funkcije koje su dostupne samo za poslovne profile. Da biste kreirali profil za poslovanje, prvo se morate registrirati na Pinterest i zatim prebaciti svoj profil na poslovni profil.

Povećavanje posjećenosti profila

Nakon što ste kreirali profil za poslovanje, slijedi povećavanje posjećenosti vašeg profila. Ova se može postići kroz širenje vaših pinova na druge platforme, promociju vaših pinova putem društvenih mreža i dodavanjem relevantnih tagova. Osim toga, važno je kreirati kvalitetne opise i naslove koji će privući publiku.

Stvaranje originalnog sadržaja

Kako biste se izdvojili od ostalih profila na Pinterestu, važno je kreirati originalni sadržaj. To uključuje kreativne slike, infografike, videozapise i druge vrste vizualnog sadržaja. Osim toga, potrebno je i kreirati opise koji će privući publiku i pomoći im da saznaju više o vašoj tvrtki i proizvodima.

Povezivanje s drugim profilima

Povezivanje s drugim profilima može pomoći u povećanju posjećenosti vašeg profila na Pinterestu. To se može postići kroz suradnju s drugim tvrtkama, dijeljenje njihovih pinova i dodavanje njihovih profila kao korisnika koje pratite. Osim toga, povezivanje s drugim profilima može pomoći u širenju vaše publike.