Što web stranica govori o vašem poslovanju?

Odijelo ne čini čovjeka, ali mnogo govori o njemu. Ovo pravilo vrijedi i za vašu web stranicu stoga je i više nego bitno što ćete njome svojim posjetiteljima poručiti. Unajmite li profesionalca da se pozabavi web imidžom vaše tvrtke, kada se jednom usuglasite oko osnovnih stvari, greške gotovo da i neće biti. S druge strane, iskoristite li mogućnost nekog od online alata kako biste web stranicu izradili sami uputit ćemo vas kako da već pri prvom susretu zablistate i ostavite dojam vrijedan pažnje za ubuduće.

Budite oku ugodni – prozračan, jednostavan i oku ugodan dizajn prvo je što će posjetitelj vaše stranice primijetiti, ali isto tako i ono zbog čega će se na njoj zadržati. Ili neće! Nastojte stoga birati oku ugodne boje i osigurati preglednost sadržaja koji se putem rubrika ili kategorija ondje može pronaći.

Predstavite se – ono što je vizit – karta u stvarnom svijetu, ovdje su vaši osnovni kontakt podaci putem kojih potencijalni klijenti mogu pronaći put do vas. Istaknite ih u prvi plan kako se isti ne bi putem brojnih klikova gubili tražeći kako da dođu do vas.

Istaknite najbolje od sebe – neovisno o tome radi li se o fotografijama ili portfoliu vaših radova ili povratnim informacijama bivših klijenata, pokažite ono što imate za pokazati jer to je najbolji način da se dobije uvid u ono što stvarno znate i možete.

Komunicirajte – shvatite stranicu kao živi organizam i tako ju i tretirajte. Redovito na njoj objavljujte sadržaj, ažurirajte informacije ili dodajte nove galerije fotografija. Izradite newsletter i osigurajte si jednostavnu i stalnu komunikaciju sa svim potencijalnim klijentima i poslovnim partnerima.

Ne zaboravite pratiti trendove – SEO optimizacija, potpuni redizajn stranica ili tek mala „kozmetička“ korekcija… Idite ukorak s vremenom i poduzmite pravodobno sve potrebne zahvate kako biste pokazali ozbiljnost i profesionalnost i na ovaj način.

Prvi dojam je najvažniji!