Zašto obrtnici moraju biti prisutni na internetu?

U današnjem modernom, tehnološkom dobu konkurencija poslovanja postaje sve veća i veća. Također, informacije postaju dostupne bilo kome i bilo kada, a klijenti i potrošači za većinu svojih pitanja i nedoumica posjećuju upravo Internet. Pretraživanje Interneta mnogo je brže i jednostavnije od recimo, čekanja na zauzetu telefonsku liniju ili čekanja u redovima za neku informaciju.

Iz ovih razloga prisustvo na Internetu postaje ne samo luksuz, već na neki način i obaveza bilo kakvih vrsti poslovanja – velikih korporacija, malih obrtnika, trgovca…

Koje su prednosti postojanja na Internetu?

Prisutnost na Internetu otvara Vam mnoga vrata digitalnog poslovanja. Možete izraditi vlastitu web stranicu koja će sadržavati najbitnije informacije o Vašem obrtu – kontakt informacije, opis poslovanja, radno vrijeme, novosti i obavijesti… Na taj način niste ograničeni fizičkim prostorom i radnim vremenom, klijenti Vašem obrtu mogu pristupiti u bilo koje doba dana.

Neizostavan dio postojanja na Internetu su i društvene mreže. Izradom profila na društvenim mrežama dolazite u kontakt s klijentima svih dobi. Društvene mreže predstavljaju i učinkovit, skup, uočljiv i kreativan oblik marketinga – točnije, digitalnog marketinga koji polako zamjenjuje tradicionalne oblike.

Na online platformama lako i jednostavno možete reklamirati i vlastite proizvode ili usluge, ali i surađivati s drugim obrtnicima! Od postavljanja reklama na vlastitu web stranicu ili blog možete čak i zaraditi.

Osim svih navedenih razloga, prisustvo na Internetu daje Vam i dozu kredibiliteta. Ne samo da su sve bitne informacije o Vašem obrtu transparentno prikazane, Internet nudi i mogućnost recenzija potrošača. Vaši zadovoljni klijenti tako mogu ostaviti pozitivan komentar na Vaše poslovanje, i na taj Vas način preporučiti tisućama drugih klijenata!

Kako početi?

Izrada web stranice i profila na društvenim mrežama odličan je način za početak Vaše internetske karijere i rasta Vašeg obrta. Za profil na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Pinterest…) potrebni su Vam samo email adresa i lozinka. Ukoliko ste zainteresirani za detalje o izradi vlastite web stranice, obratite nam se s povjerenjem!